BaseCamp Lyngby: Een Groen Studentencomplex in Harmonie met de Natuur

Een Uniek Ontwerp van Lars Gitz Architects

Inleiding

BaseCamp Lyngby is een studentencomplex dat is ontworpen door Lars Gitz Architects. Het complex is gelegen in Kongens Lyngby, Denemarken, en is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van de stad. Het ontwerp is uniek en biedt studenten een groene en duurzame leefomgeving. In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van dit bijzondere ontwerp bespreken.

BaseCamp Lyngby is gebouwd op een relatief vlak terrein van 34.300 vierkante meter en is perfect geïntegreerd in de groene omgeving van Lyngby. Het gebouw stijgt geleidelijk vanaf het maaiveld tot een maximale hoogte van zes verdiepingen. Hierdoor worden zowel bewoners als bezoekers uitgenodigd om te genieten van de vele groene binnenplaatsen of een wandeling te maken langs het slingerende pad op het dak. Het complex biedt prachtige uitzichten, tuinen en diverse soorten bomen en struiken, waardoor het een interessante wandeling is in het parkachtige landschap. De gebogen vorm van het gebouw omringt kleinere binnenplaatsen, waardoor er goed gedefinieerde intieme ruimtes ontstaan waar studenten elkaar kunnen ontmoeten, lezen of gewoon ontspannen.

Het ontwerp van BaseCamp Lyngby is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam. Het gebouw is gecertificeerd op het DGNB Denmark "zilveren niveau" en heeft een groen dak dat regenwater opvangt, de lucht zuivert, de omgevingstemperatuur verlaagt en energie bespaart. De gevel is gemaakt van duurzaam Rock Panel-materiaal en heeft het certificaat BRE (Building Research Establishment) klasse A+. Daarnaast wordt 90% van de energie van de afgevoerde lucht hergebruikt voor verwarming. De vloerconstructies slaan warmte op gedurende de dag en minimaliseren de behoefte aan verwarming 's nachts. De gevels zijn volledig beglaasd, waardoor de ruimtes worden overspoeld met zonlicht en daglicht.

BaseCamp Lyngby is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een functioneel studentencomplex. Het wordt beheerd door een team genaamd Basebuddies en biedt gemeubileerde kamers met eigen badkamers. De meeste kamers hebben ook een eigen kitchenette. Het interieurontwerp is verzorgd door Studio Aisslinger en biedt geweldige kwaliteiten in de kamers en gemeenschappelijke ruimtes. De gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen om sociale interactie te bevorderen, met keukens en woonkamers in het gebogen hoofdgebouw. Het ronde centrale gebouw is speciaal ontworpen voor studenten om elkaar te ontmoeten en biedt ruimte voor spel, feestjes, fitness, lezingen en studeren.

De bouw van BaseCamp Lyngby begon op 1 juni 2018 en wordt naar verwachting op 1 augustus 2020 voltooid. Het complex is gelegen aan Skovbrynet 2, 2800 Kongens Lyngby, Denemarken. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de omgeving en heeft als doel om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap op sociaal, economisch en milieugebied.

Het ontwerp van BaseCamp Lyngby is erkend met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp van BaseCamp Lyngby is een uitzonderlijk voorbeeld van uitmuntendheid en heeft een significante impact op de wereld.

BaseCamp Lyngby is niet alleen een studentencomplex, maar ook een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur en natuur in harmonie kunnen samenkomen. Het ontwerp biedt studenten een groene en duurzame leefomgeving, terwijl het tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijk en functioneel is. BaseCamp Lyngby is een ware blikvanger en een bron van trots voor de gemeenschap van Kongens Lyngby.

Beeldcredits: Illustrator Lars Gitz Architects, Illustrator Kragh & Berglund Landscape architecture & Urban Design, Fotograaf BaseCamp Student, Kragh & Berglund Landscape architecture & Urban Design en Lars Gitz Architects.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lars Gitz Architects
Afbeeldingscredits: Image #1: Illustrator Lars Gitz Architects, Front view, 2017 Image #2: Illustrator Kragh & Berglund Landscape architecture & Urban Design, Entrance, 2019 Image #3: Illustrator Lars Gitz Architects, Common building, 2017 Image #4: Illustrator Lars Gitz Architects, Site visualization, 2017 Image #5: Photographer BaseCamp Student, Work in progress, 2019 Video Credits: Kragh & Berglund Landscape architecture & Urban Design and Lars Gitz Architects, 2019
Projectteamleden: Architect: Lars Gitz Architects Architect: Jon Clausen Architect: Nevena Milosevic Constructive architect: Kim Clausen
Projectnaam: BaseCamp Lyngby
Projectklant: Lars Gitz Architects


BaseCamp Lyngby IMG #2
BaseCamp Lyngby IMG #3
BaseCamp Lyngby IMG #4
BaseCamp Lyngby IMG #5
BaseCamp Lyngby IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp