Verborgen Kunsthal in het Bos: Een Symbool van Culturele Uitwisseling

Ontwerper Qun Wen creëert een uniek cultureel uitwisselingscentrum in Chengdu

De Stadskunsthal, verborgen in het bos, is een uniek architecturaal meesterwerk dat de culturele verschillen tussen Oost en West viert. Het project, ontworpen door Qun Wen, is een prachtig voorbeeld van innovatief ontwerp en technologische vooruitgang.

Het ontwerp van de Stadskunsthal is geïnspireerd door de culturele verschillen tussen Oost en West. De architecten wilden de kruising van deze twee culturen vinden en hebben het algemene ontwerpconcept ontleend aan de "Ruyi", een symbool dat in China al sinds de oudheid wordt gebruikt als geschenk aan buitenlandse ambassadeurs om het sluiten van vriendschappelijke betrekkingen en de vrede tussen twee landen te symboliseren. Het Italiaanse paviljoen haalt zijn ontwerpinspiratie uit de meest representatieve piazza van Italië, waardoor een intieme en aangenaam geschaalde stedelijke kunstwoonkamer wordt gevormd.

Het project is gelegen op ongeveer 36 kilometer van het centrum van Chengdu en is gepland om een oppervlakte van 17,813.3 vierkante meter te beslaan, met een bouwoppervlakte van 2,106.7 vierkante meter. Op het platform van de tentoonstellingshal bieden de creatieve groepsprojecten aan de oostkant en het natuurlijke landschap van Yanqi Wetland een traktatie voor bezoekers.

De muren van het gebouw zijn volledig wit, wat het gebouw een ander driedimensionaal lichteffect geeft in het zonlicht. De grote oppervlakte van glas breidt de binnenruimte uit naar buiten en laat het buitenlandschap volledig in kaart brengen, waardoor een dynamisch muurschildering van de vier seizoenen ontstaat. Met de verandering van muurmaterialen creëert de ontwerper het gevoel van ruimte dat zowel binnen als buiten is, en het paviljoen wordt zo perfect geïntegreerd in de omliggende natuurlijke omgeving.

De harmonie tussen architectuur en natuur ligt in het gebruik van natuurlijke bronnen en de bescherming van de natuurlijke omgeving. De paviljoens aan beide zijden zijn ontworpen met toplighting, zodat het licht gelijkmatig wordt verspreid in de binnen- en buitenruimtes.

De planning van Chengdu Tianfu Culturele en Creatieve Stad kwam tot stand, en het Sino-Italiaanse Culturele en Artistieke Uitwisselingscentrum is een belangrijk onderdeel van de Stad, met als doel een platform te bouwen voor culturele uitwisseling en beschavingsuitwisseling tussen de twee landen. Het project is gepland om een oppervlakte van 26.72 mu te beslaan, met een bouwoppervlakte van 2,106.7 vierkante meter.

De Stadskunsthal, verborgen in het bos, is een uniek architecturaal meesterwerk dat de culturele verschillen tussen Oost en West viert. Het project, ontworpen door Qun Wen, is een prachtig voorbeeld van innovatief ontwerp en technologische vooruitgang. Het is bekroond met de Bronzen A' Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp Award in 2022, een prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qun Wen
Afbeeldingscredits: image#1-5 Arch-Exist Photography
Projectteamleden: Qun Wen, Ma Jianning, Fan Ruixue, Wang Ye, Chang Zhiyu, Pan Jichang, Li Xiangting, Lu Yu, Zhu Dan, Du Jing, Liu Jingyi, Xue Yawen, Liu Chen
Projectnaam: Sino Italian
Projectklant: Qun Wen


Sino Italian IMG #2
Sino Italian IMG #3
Sino Italian IMG #4
Sino Italian IMG #5
Sino Italian IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp