Sino German Creative Park Four: Een Groene Oase van Creativiteit

Een Museum en Cultureel Uitwisselingscentrum in Qingdao, China

In het hart van de Sino-German D-Zone Creative Park in Qingdao, China, bevindt zich het Sino German Creative Park Four. Dit architectonische meesterwerk, ontworpen door het Public Architectural Design Institute, dient als museum en cultureel uitwisselingscentrum, en draagt bij aan de Sino-Duitse communicatie. Met zijn unieke ontwerp dat teruggrijpt naar de natuur, creëert het park een groene, waterrijke en artistieke ruimte.

Het Sino German Creative Park Four is gelegen op de noordelijke helling van het park, met uitzicht op de hoofdingang en een prachtig rivierlandschap in het zuiden. Het ontwerp moest een iconisch gebouw creëren dat effectief gebruik maakt van de rijke natuurlijke hulpbronnen van het park. Door middel van sculpturale methoden heeft het gebouw een Y-vormige indeling aangenomen. De drie gevels van de Y zijn voorzien van glazen gordijngevels van vloer tot plafond, die uitkijken op verschillende landschapscentra in het park. Bovendien zijn de drie toppen van de Y-vorm licht verhoogd om de iconische en sculpturale kenmerken te versterken.

Het interieur van het gebouw is gemaakt van eerlijk beton, dat in harmonie is met de bakstenen gordijngevel aan de buitenkant. Dit eco-vriendelijke beton heeft geen decoratie nodig, waardoor het gebruik van chemische producten zoals coatings en afwerkingen overbodig is. Het eerlijke beton wordt in één keer gevormd, zonder reparaties of pleisterwerk, waardoor er minder bouwafval ontstaat en het milieu wordt beschermd.

Het ontwerp van het Sino German Creative Park Four gaat verder dan alleen architectuur. Door gebruik te maken van topografische simulaties worden verschillende natuurlijke landschappen gevormd op basis van de kenmerken van het terrein. Het ontwerp benadrukt de continuïteit van de ecologie door bossen in verschillende terreinen te mengen en zo een natuurlijke driedimensionale tuin te vormen. Door de combinatie van natuurlijk landschap en kunst wordt de topografie van het hele park verrijkt en wordt de algehele artistieke waarde benadrukt.

Het Sino German Creative Park Four is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een voorbeeld van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn. Het project heeft de microklimaat verbeterd en regenwater opgeslagen, waardoor er een goede ecologische omgeving is gecreëerd. Met een mix van groenblijvende en bladverliezende bomen biedt het park een ideale omgeving voor tentoonstellingen en werkplekken.

Het Sino German Creative Park Four is een bekroond ontwerp en heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Dit prestigieuze ontwerp is erkend als een buitengewone creatie die de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verlegt.

Het Sino German Creative Park Four is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van culturele uitwisseling en creativiteit. Met zijn unieke ontwerp dat teruggrijpt naar de natuur en zijn focus op duurzaamheid, is het park een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpen en een oase van groen in het hart van Qingdao, China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Public Architectural Design Institute
Afbeeldingscredits: Public Architectural Design Institute
Projectteamleden: Ma Lin Liu Shicai Li Ke
Projectnaam: Sino German Creative Park Four
Projectklant: Public Architectural Design Institute


Sino German Creative Park Four IMG #2
Sino German Creative Park Four IMG #3
Sino German Creative Park Four IMG #4
Sino German Creative Park Four IMG #5
Sino German Creative Park Four IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp