CR Land Shijiazhuang MiXC: Een Innovatieve Stedelijke Complex in Shijiazhuang

Een Unieke Mix van Functionaliteit en Architectuur

Deze mixed-use ontwikkeling, ontworpen door AICO, belichaamt innovatie en efficiëntie om te voldoen aan de hoge ontwikkelingsdichtheid en de beperkingen in bouwhoogte. Met een ideale locatie, directe toegang tot het openbaar vervoer en een gevarieerd programma, heeft dit project het potentieel om het meest invloedrijke stedelijke complex in de stad Shijiazhuang te worden.

Om een uitnodigende uitstraling te creëren, is er een grote terugtrekking geïntroduceerd op de noordwestelijke hoek van het terrein. Hierdoor is er ruimte voor een groot stedelijk plein op straatniveau en een opvallend verdiept plein dat verbonden is met de metro. Deze terugtrekking zorgt ook voor een meer dan 300 meter lange continue stedelijke gevel van het gebouw, waardoor een krachtig architectonisch beeld ontstaat boven het drukke kruispunt van de stad. De transferhal van Metrolijn 1 en 3 is naadloos verbonden met de winkelgalerij op de niveaus B1 en B2 via het verdiepte plein en voetgangerspad. Een combinatie van natuurlijk zonlicht, interactieve landschappen en kunstinstallaties verbetert aanzienlijk de kwaliteit van de ruimte en de ervaring van de passagiers.

Als mixed-use ontwikkeling is het winkelcentrum het middelpunt en tegelijkertijd een katalysator voor de kantoortorens en appartementen. De formele ingangen van de kantoortorens bevinden zich langs de financiële straat van de stad, terwijl de ingangen van de appartementen uitkijken op een rustigere binnenplaats met meer privacy. Alle drie de belangrijkste straathoeken zijn gereserveerd voor de ingangen van het winkelcentrum om te profiteren van het drukke voetgangersverkeer. De gevel van de ingang van het winkelcentrum is voorzien van prachtig gebruik van dubbel glazen gordijngevels met speciale verlichting, waardoor het een trendy en dynamische uitstraling krijgt. Het interieur van het winkelcentrum is eenvoudig en elegant gehouden en biedt hoogwaardige winkels, anker- en speciaalzaken, horeca en extra sociale functies voor een unieke ervaring die de stad nog nooit eerder heeft gehad.

De entreegevel van het winkelcentrum is voorzien van prachtig gebruik van dubbel glazen gordijngevels met speciale verlichting, waardoor het een trendy en dynamische uitstraling krijgt.

De specificaties van het ontwerp omvatten een terreinoppervlakte van 51.000 m2, een winkeloppervlakte van 165.000 m2 (inclusief 20.000 m2 ondergronds), een kantooroppervlakte van 180.000 m2 en een bruto vloeroppervlakte van 100.000 m2.

Deze innovatieve ontwikkeling bevindt zich op het kruispunt van twee drukke straten, waar ook de metrolijnen 1 en 3 ondergronds samenkomen. De hoge ontwikkelingsdichtheid met een bouwverhouding van meer dan 10 en de beperkingen in bouwhoogte vormden een uitdaging die met een innovatieve en efficiënte ontwerpoplossing is overwonnen.

Als een mini-stad wordt dit project het nieuwe centrum van de stad en een van de beste ontwikkelingen met een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer in de regio.

Het project is gestart in mei 2012 en werd voltooid in oktober 2018 in Shijiazhuang, China.

CR Land Shijiazhuang MiXC heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone excellentie en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Beeldcredits: AICO


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AICO Ltd
Afbeeldingscredits: IMAGE#1 AICO IMAGE#2 AICO IMAGE#3 AICO IMAGE#4 AICO IMAGE#5 AICO
Projectteamleden: Rudan Ye Jun Zhang Bin Zhuang Yu Wang Hucheng Yuan Chenglin Xu Haiyan Wei Mengjiao Wang Qin Tu Hongying Bai
Projectnaam: CR Land Shijiazhuang MiXC
Projectklant: AICO Ltd


CR Land Shijiazhuang MiXC IMG #2
CR Land Shijiazhuang MiXC IMG #3
CR Land Shijiazhuang MiXC IMG #4
CR Land Shijiazhuang MiXC IMG #5
CR Land Shijiazhuang MiXC IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp