Innovatie en Duurzaamheid Centraal bij Kaizen Campus

Aspa Kst Ltd Ontwerpt Milieubewust Kantoorcomplex

De Kaizen Campus, een project van Aspa Kst Ltd, is een toonbeeld van innovatieve architectuur en duurzaamheid. Dit kantoorcomplex in Athene onderscheidt zich door zijn unieke ontwerp en milieuvriendelijke benadering.

De Kaizen Campus, ontworpen door Aspa Kst Ltd, is meer dan een kantoorcomplex; het is een architectonisch statement dat esthetiek, milieu-impact en gebruikerservaring naadloos combineert. De binnenplaats vormt het kloppende hart van het complex, waarbij natuurlijk licht en luchtstroom centraal staan in het ontwerp. De gevel, met zijn herhalende verticale louvers, filtert geluid en zorgt voor schaduw, terwijl het de elliptische vorm van het gebouw accentueert.

De Kaizen Campus onderscheidt zich door zijn milieubewuste aanpak, wat blijkt uit de LEED GOLD certificering. Het gebruik van aluminium in de constructie heeft het gebouw een Gold Medal in de Aluminum in Architecture Awards 2022 opgeleverd. De locatie van het gebouw, op een druk kruispunt in Athene, vereiste een slim ontwerp dat privacy en geluidsbeheersing biedt aan de gebruikers, terwijl het tegelijkertijd dient als een herkenningspunt.

Met een bruto vloeroppervlakte van 14.266,73 vierkante meter biedt de Kaizen Campus ruime kantoorfaciliteiten, terwijl het ontwerp rekening houdt met de omliggende woonwijken. De hoogte van het gebouw is afgestemd op de schaal van de buurt en integreert naadloos met de omgeving. De nadruk op de centrale binnenplaats is cruciaal voor zowel de architectonische identiteit als de functionaliteit van het project.

De Kaizen Campus is een project dat de organisatie en uitstraling van kantoorgebouwen herdefinieert. Het ontwerp is internationaal georiënteerd zonder het contact met de lokale context te verliezen. De gevel gaat effectief om met de milieuvraagstukken van Athene en de organisatie van het gebouw, met zowel interne als externe circulatie, is perfect geïntegreerd met het lokale klimaat.

De constructie van het project begon in april 2021 en werd voltooid in december 2022. Het overwinnen van de creatieve en technische uitdagingen, zoals de locatie op het kruispunt van twee hoofdwegen, heeft geresulteerd in een ontwerp dat zowel een baken is als een beschermende barrière voor de aangrenzende woonwijk.

De Kaizen Campus is een voorbeeld van hoe esthetiek, milieubewustzijn en gebruikerservaring kunnen samenvloeien in een harmonieus ontwerp. Het project, dat de zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouwen en Constructieontwerp in 2024 heeft gewonnen, toont aan dat innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan in de moderne architectuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aspa Kst Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yiorgis Yerolympos, Kaizen Campus, 2023. Image #2: Photographer Giorgos Sfakianakis, Kaizen Campus, 2022. Image #3: Photographer Giorgos Sfakianakis, Kaizen Campus, 2022. Image #4: Photographer Yiorgis Yerolympos, Kaizen Campus, 2023. Image #5: Photographer Yiorgis Yerolympos, Kaizen Campus, 2023.
Projectteamleden: Project Director: Spyros Tsagkaratos Project Director: Tina Tsagkaratou Project Architect: Zozo Koutsanellou
Projectnaam: Kaizen Campus
Projectklant: Dimand S.A.


Kaizen Campus IMG #2
Kaizen Campus IMG #3
Kaizen Campus IMG #4
Kaizen Campus IMG #5
Kaizen Campus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp