Soki Atami: Een Luxueus Hotel met Warmwaterbronnen dat de Charme van Japanse Ryokans herdefinieert

Een Innovatieve Healing Ervaring in Atami, Shizuoka

In Japan worden natuurlijke warmwaterbronnen beschouwd als helende plekken met gezondheidsvoordelen. Dit concept, bekend als Toji, vormt de inspiratie voor Soki Atami. Dit project heeft als doel een innovatieve, allesomvattende healing ervaring te creëren door de lokale cultuur en geschiedenis te laten zien, en gasten te laten genieten van de helende effecten van warmwaterbaden en gerechten gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Soki Atami is een luxueus hotel met warmwaterbronnen gelegen in Atami, een kustplaats in Shizuoka die bekend staat als een van de oudste warmwaterbronnen in Japan. Dit project heeft als doel de traditionele Ryokan-ervaring te herzien en meer geschikt te maken voor moderne levensstijlen. Bovendien streeft het ernaar de charme van de regio te herontdekken door verbindingen te creëren tussen gasten en de rijke natuur, cultuur en mensen van de omgeving.

Het project maakt voornamelijk gebruik van lokaal geproduceerde materialen. De interieurafwerkingen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, gebrand cederhout, Japans pleisterwerk en traditioneel Washi-papier geverfd met natuurlijke pigmenten. Lokaal geproduceerde cipressen en ceders uit de Tenryu-regio van de prefectuur Shizuoka, evenals Hon-Komatsu-steen uit de stad Manazuru in de prefectuur Kanagawa, geven het ontwerp een bijzondere touch. Ten slotte zijn Japanse antieke "Brocante" decoraties opgenomen in het eenvoudige maar moderne ontwerp van het gebouw.

Soki Atami legt een sterke verbinding met de lokale gemeenschap. Veel van de gebruikte materialen zijn afkomstig uit de regio en gasten kunnen de lokale specialiteiten ervaren door te genieten van seizoensdelicatessen afkomstig van lokale vissers, boeren en andere producenten. Veel van de kruiden die in de tuin worden geoogst, worden gebruikt in de openbare onsen, het restaurant en de theesalon & bar.

Het project begon in juli 2017 in Atami, Shizuoka, Japan en werd op 1 november 2020 in gebruik genomen. De warmwaterbron in Atami werd ongeveer 1.260 jaar geleden ontdekt. Nadat Ieyasu Tokugawa (een generaal uit de Edoperiode) meerdere keren Atami had bezocht vanwege de effectiviteit van de warmwaterbronnen, werd de stad bekend als een plek om te herstellen van ziekte en letsel.

Om het hot spring hotel te ontwerpen, heeft het projectteam onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de regio en de traditionele Japanse warmwaterbroncultuur ervaren, niet alleen in Atami, maar ook op andere warmwaterbronlocaties. Het ontwerp van de restaurantbar is geïnspireerd op Robatayaki, een stijl van Japanse barbecue, waar gasten kunnen praten met de chef-kok terwijl ze genieten van het uitzicht op het hete houtskool boven een open vuur.

Soki Atami benadrukte samenwerking met lokale industrieën om de ruimte en diensten te creëren. De gebruikte boomstammen en stenen zijn lokaal geproduceerd en zorgvuldig met de hand vervaardigd door lokale ambachtslieden. De producten die in het restaurant worden gebruikt, komen van lokale boeren en vissers. Door de selectie van lokale materialen en ingrediënten laat het project deze verborgen schat zien aan de gasten en vele mensen over de hele wereld.

Soki Atami is een luxueus hotel met warmwaterbronnen gelegen in Atami, een kustplaats in Shizuoka, die bekend staat als een van de oudste warmwaterbronnen in Japan. Dit project heeft als doel de manier van warmwaterbronnen accommodatie in een Ryokan aan te passen aan de huidige levensstijl en de charme van de regio te herontdekken door verbindingen te creëren tussen gasten en de rijke natuur, cultuur en mensen van de lokale gemeenschap. Alle kamers zijn voorzien van een eigen warmwaterbron, terwijl andere faciliteiten een openbare onsen, een restaurant met een tuin en een theesalon & bar op de bovenste verdieping zijn met uitzicht op de baai van Atami.

Afbeeldingen: Afbeelding 1: Daiki Morita Afbeelding 2: Satoshi Asakawa Afbeelding 3: Daiki Morita Afbeelding 4: Satoshi Asakawa Afbeelding 5: Satoshi Asakawa

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit, creativiteit en professionaliteit die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UDS Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1:Daiki Morita, Image #2:Satoshi Asakawa, Image #3:Daiki Morita, Image #4:Satoshi Asakawa, Image #5:Satoshi Asakawa,
Projectteamleden: Developer: Living Corporation Ltd. Interior Design: TONERICO:INC., Hiroshi Yoneya, Ken Kimizuka, Jun Kameda, + age co.,ltd, Ichiro Sato, Saori Murozono Graphic Design: desegno ltd. Interior Styling: Hakujitsu Artworks: Kanto Iwamura Producer: UDS Ltd. Yusaku Takahashi, Tetsuya Akaiwa Design Director: UDS Ltd. Yoshiyuki Takahashi Creative Direction: UDS Ltd. Kumiko Fujisawa, Mao Sawada, Ayaka Watanabe, Megumu Ando
Projectnaam: Soki Atami
Projectklant: UDS Ltd.


Soki Atami IMG #2
Soki Atami IMG #3
Soki Atami IMG #4
Soki Atami IMG #5
Soki Atami IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp