Xixi Endliess Garden: Een Multifunctionele Club in Hangzhou

Een combinatie van traditionele en moderne elementen in een harmonieuze omgeving

Inleiding

Xixi Endliess Garden, ontworpen door Ling Chen, is een uniek project dat de traditionele Chinese architectuur combineert met moderne elementen. Gelegen in Hangzhou, China, is deze multifunctionele club een eerbetoon aan de rijke culturele tradities van het land en biedt het tegelijkertijd een eigentijdse en verfijnde ruimte voor verschillende activiteiten.

Ontwerpinspiratie

De inspiratie voor Xixi Endliess Garden komt voort uit de traditionele structuur van paviljoens en gangen. Deze elementen zijn op een eigentijdse manier geïnterpreteerd en vormen de basis van het hele ontwerp. Door gebruik te maken van paviljoens en gangen die met elkaar verbonden zijn, wordt een harmonieuze overgang tussen de binnen- en buitenruimtes gecreëerd, waardoor de schoonheid van de omringende natuur wordt benadrukt.

Unieke kenmerken

Wat Xixi Endliess Garden onderscheidt, is het gebruik van het concept van 'nietsheid' om een natuurlijke en vloeiende ontwerptaal te creëren. Het algemene plan en het landschapsontwerp van het project zijn gericht op het terugkeren naar de natuur en het herstellen van de oude vormen. Door respectvol om te gaan met het wetland en minimale interventie toe te passen, behoudt het ontwerp de oorspronkelijke landschappen en creëert het een harmonieuze relatie met de omgeving.

Realisatietechnologie

Bij het plannen van Xixi Endliess Garden lag de nadruk op het beschermen van het wetland op een ecologische manier. Door strikte controle over de omvang van de constructies en wegen en het gebruik van bestaande wegen en wandelpaden, is het project ontworpen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Hierdoor blijft de oorspronkelijke ecologie behouden en wordt de duurzaamheid van het wetland gewaarborgd.

Specificaties

- Oppervlakte: 710.000 vierkante meter

- Bouwoppervlakte: 5.642 vierkante meter

Interactie en functionaliteit

De ruimtes van Xixi Endliess Garden zijn ontworpen om zich aan te passen aan de natuur en de tijd. In elk seizoen hebben de paviljoens en gangen een andere vorm en bieden ze unieke ervaringen. Van het kijken naar de sneeuwval in de winter tot het genieten van de regendruppels in de lente, de interactie met de omgeving verandert voortdurend. De flexibiliteit van de ruimtes maakt het mogelijk om de club op verschillende manieren te ervaren, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen.

Locatie en tijdsbestek

Xixi Endliess Garden is gelegen in Hangzhou, Zhejiang, China. Het ontwerp van het project werd voltooid in 2016, na een periode van intensief onderzoek en planning.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van Xixi Endliess Garden was het vinden van een balans tussen de traditionele en moderne elementen. De ontwerper wilde ervoor zorgen dat de constructies naadloos in het landschap zouden passen en tegelijkertijd de culturele en natuurlijke schoonheid van de omgeving zouden weerspiegelen. Door zorgvuldig te letten op de grootte van de constructies en de bescherming van de oorspronkelijke ecologie, is het gelukt om een harmonieuze omgeving te creëren die de rijke tradities van Hangzhou en het Xixi Wetland weerspiegelt.

Conclusie

Xixi Endliess Garden is een uniek project dat de traditionele Chinese architectuur combineert met moderne elementen. Het ontwerp weerspiegelt de rijke culturele tradities van het land en biedt tegelijkertijd een eigentijdse en verfijnde ruimte voor verschillende activiteiten. Met zijn harmonieuze integratie in het landschap en zijn respect voor de oorspronkelijke ecologie, is Xixi Endliess Garden een voorbeeld van duurzaam ontwerp dat de schoonheid van de natuur behoudt.

Afbeelding credits: Liu Lei

Awards en erkenning

Xixi Endliess Garden heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en ingeniositeit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ling Chen
Afbeeldingscredits: Liu Lei
Projectteamleden: Bai Yunxiang, Wang Lina, Wang Hongli.
Projectnaam: Xixi Endliess Garden
Projectklant: Ling Chen


Xixi Endliess Garden IMG #2
Xixi Endliess Garden IMG #3
Xixi Endliess Garden IMG #4
Xixi Endliess Garden IMG #5
Xixi Endliess Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp