Time Holiday: Duurzame Mobiele Huizen voor een Serene Getaway

Ontworpen door Chester Goh

Met de groeiende bezorgdheid over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid geven steeds meer huiseigenaren de voorkeur aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Het concept van futuristische duurzaamheid en kleinschalig wonen vormt de inspiratie voor het project Time Holiday.

Time Holiday is een serie mobiele huizen die gemakkelijk naar elke locatie kunnen worden vervoerd, zonder beperkingen op het gebied van terrein en topografie. Deze villa's besparen op totale kosten en onnodig bouwafval, omdat ze geen fundering nodig hebben. Met deze mobiele huizen kunt u verbinding maken met de natuur en een sereen en vredig leven leiden.

De buitenstructuur is gemaakt van gebogen, één stuk glasvezel, ongeacht verschillende klimaten. Het interieur van deze mobiele villa's bestaat uit een volledig raamwerk van vloer tot plafond, dubbel gelaagd isolatieglas dat een weids 360-graden uitzicht op de buitenwereld biedt. De hele structuur is gebaseerd op een uitschuifmechanisme, waardoor de gastenkamer kan worden uitgebreid.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van een flexibel systeem waarmee de structuur kan worden uitgeschoven of ingetrokken via een lade-mechanisme. Hierdoor is er flexibiliteit in de ruimte, afhankelijk van de behoeften en locaties. Het kan binnen een dag worden geïnstalleerd en individueel of in een cluster op elke locatie worden bediend.

De afmetingen van het ontwerp zijn 11800 x 7500 x 4500 mm wanneer het ter plaatse is geassembleerd en 10000 x 3000 x 3000 mm wanneer het verpakt en verzonden is.

Time Holiday is ontworpen met duurzaamheid als belangrijkste richtlijn. Deze prefab-structuur is uitgerust met verschillende ecologische methoden, zoals zonnepanelen, natuurlijk geventileerde ramen en gerecyclede tegels voor het interieur, wat resulteert in besparingen op energierekeningen en exploitatiekosten. Het hoofdframe van de structuur wordt in de fabriek geprefabriceerd en vervolgens op locatie getransporteerd en geassembleerd, waardoor er minimaal bouwafval is en de benodigde bouwtijd aanzienlijk korter is.

Time Holiday heeft als doel om af te wijken van de traditionele containerachtige typologie van mobiele huizen. Het ontwerp heeft een organische vorm, compact tijdens transport en ruimtelijk luxueus bij assemblage op een bestemming dicht bij de natuur. Dit is mogelijk gemaakt door een uitschuifmechanisme binnen het hoofdstructuurframe. De hele villa kan in elke gewenste positie worden uitgelegd en geplaatst, individueel of in een groep, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor de gebruikers.

Time Holiday is een serie mobiele huizen die gemakkelijk naar elke locatie kunnen worden vervoerd, zonder beperkingen op het gebied van terrein en topografie. Deze serie mobiele huizen stelt u in staat om verbinding te maken met de natuur en een serene en vredige vakantie te beleven. De buitenstructuur is gemaakt van gebogen, één stuk glasvezel, ongeacht verschillende klimaten.

Time Holiday is ontworpen door Chester Goh en het project is gestart in 2020 in Zhongshan, China. Het is gebouwd en verpakt in Changsha, China en zal naar verwachting in augustus 2021 volledig worden voltooid.

Time Holiday heeft de prestigieuze Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Afbeeldingen met dank aan CE-ST Design Studio.

Alle rechten voorbehouden aan Lazycat Travel, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chester WL Goh
Afbeeldingscredits: Image Credits: CE-ST Design Studio
Projectteamleden: Chester WL Goh Esther Li Chujun Lin Huanxi Yang Guisheng Ding Ding Liu Xiaoqian Tian Haifeng
Projectnaam: Time Holiday
Projectklant: Chester WL Goh


Time Holiday IMG #2
Time Holiday IMG #3
Time Holiday IMG #4
Time Holiday IMG #5
Time Holiday IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp