Geometrie Op Onverwachte Plaatsen

Resortontwerp door Bih-Jeng Lin en Elvis Yeh breekt met conventies

In een samenspel van architectuur en natuur ontstaat een resort dat de zintuigen prikkelt en de geest zuivert. Ontwerpers Bih-Jeng Lin en Elvis Yeh hebben met 'Misplaced Geometry' een plek gecreëerd die uitnodigt tot reflectie en ontspanning.

Het resort, ontstaan uit de visie van een ondernemer die kwaliteit hoog in het vaandel draagt, belichaamt zijn levenswerk en dromen voor na zijn pensioen. De natuurlijke omgeving biedt de perfecte achtergrond voor een project waarbij de focus ligt op harmonie en zelfreflectie. Het ontwerp, geïnspireerd door de ongerepte natuur, is een fysieke manifestatie van de waarden die de ondernemer tijdens zijn carrière heeft nagestreefd.

De unieke eigenschappen van 'Misplaced Geometry' liggen in de onconventionele verbinding van twee gebouwen, die het mogelijk maakt om vanaf het hoogste punt van het resort de schoonheid van de omgeving in zich op te nemen. De ontwerpers hebben gekozen voor een gedurfde, asymmetrische compositie van twee gebouwen met verschillende hoogtes en breedtes, die samen een harmonieus geheel vormen. De gevels zijn versierd met een patroon dat de grillige groei van boomtakken nabootst, wat resulteert in een onregelmatige driehoekige geometrie.

De realisatie van dit project was een technologisch hoogstandje, waarbij gebruik is gemaakt van diverse materialen zoals grijze hexagonale tegels, onregelmatig gesneden glas, holle bakstenen en geometrische vormen. De gevels, bekleed met minstens drie verschillende soorten baksteen, creëren een gestreept effect dat de natuurlijke omgeving weerspiegelt.

De technische specificaties van het resort zijn indrukwekkend: met een basisoppervlakte van 402,12 vierkante meter en een totale binnenruimte van 413,09 vierkante meter, bestaat het complex uit twee met elkaar verbonden gebouwen verdeeld over drie verdiepingen. De binnenruimtes zijn ontworpen met een verspringende fundering en verbonden door hellingen en trappen, terwijl een tuin met golvende muren het gebouw omringt.

De interactie met het resort is een ervaring op zich. Wanneer de mist door de bossen dwaalt, wijzen warmgele lichten de weg. Het resort, genesteld tussen de bergen, versmelt 's nachts met de natuur en wordt een levend onderdeel van het landschap, waar gelach en gezelligheid nooit ver weg zijn.

De uitdagingen bij de bouw waren niet gering, gezien het koele klimaat en de ecologische diversiteit van Yangmingshan, evenals de vochtigheid en zwavel in de warmwaterbronnen. Desondanks is het ontwerpteam erin geslaagd een project te realiseren dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Met 'Misplaced Geometry' hebben Bih-Jeng Lin en Elvis Yeh een architecturaal kunstwerk gecreëerd dat zich onderscheidt door zijn geometrische vormen en integratie met de natuur. Het resort is een oase van rust en schoonheid, een plek waar tijd een andere dimensie krijgt en waar men zich kan onderdompelen in een trager levensritme.

Deze bijzondere creatie heeft niet voor niets de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept, waarbij het de Bronzen onderscheiding voor Architectuur, Gebouw en Structuurontwerp in 2024 ontving. Een erkenning voor ontwerpen die uitblinken in creativiteit, ervaring en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BIH-JENG LIN
Afbeeldingscredits: W. J. Design Ltd.
Projectteamleden: Bih-Jeng Lin Elvis Yeh
Projectnaam: Misplaced Geometry
Projectklant: W. J. Design Ltd.


Misplaced Geometry IMG #2
Misplaced Geometry IMG #3
Misplaced Geometry IMG #4
Misplaced Geometry IMG #5
Misplaced Geometry IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp