Gocek: Een Nieuwe Visie op Luxueuze Duurzaamheid

Architect Koray Yavuzer Ontwerpt Innovatieve Villa's in Turkije

In het hart van de Turkse toeristische regio Gocek onthult architect Koray Yavuzer een baanbrekend villaconcept dat luxe en duurzaamheid verenigt.

De Gocek villa's, ontworpen door Koray Yavuzer, zijn een toonbeeld van innovatie in de hedendaagse architectuur. Dit project, dat zich uitstrekt over een algemene oppervlakte van 3331 m2 en een perceel van 22.146 m2, omvat 32 villa's die elk een oppervlakte van 110-120 m2 beslaan. De ontwerper heeft zich laten inspireren door de wens om een duurzame leefruimte te creëren die in harmonie is met de natuur, waarbij de unieke locatie en de behoeften van de gebruikers centraal staan.

De kracht van het ontwerp ligt in de transformatie van de traditionele woonindeling. Yavuzer heeft een vloeiende overgang tussen binnen- en buitenruimtes gecreëerd, waarbij open en semi-open ruimtes met elkaar verbonden zijn. Dit stelt de bewoners in staat om een leven in nauw contact met de natuur te ervaren. De integratie van het gebouw met zijn omgeving wordt verder versterkt door de harmonieuze combinatie van binnen- en buitenruimtes, waardoor de indrukwekkende natuurlijke landschappen onderdeel worden van het dagelijks leven.

De realisatie van het project maakte gebruik van natuurlijke materialen uit de regio voor de gevelbekleding, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en weerstand tegen klimatologische omstandigheden. De sociale faciliteiten en uitrustingsgebieden zijn ontworpen om het comfort en de vakantie-ervaring van de gasten te verhogen. De V-vormige indeling van de villa's is specifiek ontworpen om het uitzicht te omarmen en de zeewind binnen te laten, wat zorgt voor natuurlijke ventilatie.

De grootste uitdagingen bij de ontwikkeling van het Gocek-project lagen in het waarborgen van een ontwerp dat compatibel is met milieu-duurzaamheid en tegelijkertijd economisch en commercieel succesvol is. Dit vereiste een zorgvuldige afweging van verschillende verwachtingen en prioriteiten van de stakeholders binnen het projectteam.

De Gocek villa's zijn niet alleen een voorbeeld van architecturale innovatie, maar ook van de toewijding aan duurzaamheid. Het streven naar een Leed Gold-certificering weerspiegelt de inzet voor duurzaamheid. Het project, bekroond met de Iron A' Design Award in 2024, wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Koray Yavuzer
Afbeeldingscredits: Koray Yavuzer
Projectteamleden: Koray Yavuzer
Projectnaam: Gocek
Projectklant: Koray Yavuzer Architects


Gocek IMG #2
Gocek IMG #3
Gocek IMG #4
Gocek IMG #5
Gocek IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp