Born With Legend: Een Uniek Gemeenschapscentrum in Xuzhou

Een architectonisch meesterwerk van Shanghai PTArchitects

Inleiding

Het Born With Legend gemeenschapscentrum, ontworpen door Shanghai PTArchitects, is een adembenemend architectonisch project dat een open ruimte creëert te midden van een stedelijke omgeving. Met zijn unieke ontwerp en functionaliteit dient dit gemeenschapscentrum als een visueel herkenningspunt en een belangrijke ontmoetingsplek voor de inwoners van Xuzhou, Jiangsu Province.

Ontwerpinspiratie

Het Born With Legend gemeenschapscentrum is ontworpen met het oog op de historische en culturele betekenis van de Gulou District in Xuzhou. Het gebouw is strategisch gelegen naast het stadscentrum en biedt essentiële openbare voorzieningen aan de omliggende historische wijken. Het doel van dit project is om de buurt nieuw leven in te blazen en gemeenschapsbanden te herstellen.

Unieke Eigenschappen

Wat het Born With Legend gemeenschapscentrum onderscheidt van andere gebouwen, is het gebruik van regelmatige lineaire elementen in de gevel. Witte geëmailleerde aluminium platen vormen de basis van het ontwerp en zorgen voor een uniforme uitstraling. De ingang van het gebouw wordt gekenmerkt door parapluvormige pilaren met een grille van wit metaal, die een semi-afgesloten ruimte vormen die de begane grond verbindt met de ingang. De gebogen aluminium platen aan de hoeken van het gebouw geven het een unieke uitstraling en creëren een algeheel kader voor de architectuur.

Technische Specificaties

Het Born With Legend gemeenschapscentrum heeft een totale oppervlakte van 751,57 vierkante meter en bevindt zich op een terrein van 2237,92 vierkante meter.

Interactie en Functionaliteit

Het gemeenschapscentrum is ontworpen met het oog op openheid, integratie en gemeenschap. De architect heeft moderne technieken gebruikt om klassieke esthetiek opnieuw te contextualiseren. De ingang van het gebouw is gemaakt van massieve glazen bakstenen, waardoor de ruimte beter zichtbaar en herkenbaar wordt. Het licht dat door de glazen bakstenen wordt getransporteerd, zorgt voor een transparant en ondefinieerbaar visueel effect. Binnenin het gemeenschapscentrum is er bewust gekozen voor minder kolommen en balken, waardoor er een open, vloeiende en lichte ruimte ontstaat.

Locatie en Tijdlijn

Het Born With Legend gemeenschapscentrum is gebouwd in Xuzhou, China en het project begon in augustus 2019 en werd voltooid in mei 2020.

Conclusie

Het Born With Legend gemeenschapscentrum is een architectonisch meesterwerk dat niet alleen een visueel herkenningspunt is, maar ook een belangrijke ontmoetingsplek voor de inwoners van Xuzhou. Met zijn unieke ontwerp, functionaliteit en aandacht voor gemeenschap, draagt dit gemeenschapscentrum bij aan de revitalisering van de historische wijken en het versterken van de gemeenschapsbanden.

Afbeelding Credits: IMAGE door Yuan Yang

Dit ontwerp heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. De Golden A' Design Award wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Quincy Li
Afbeeldingscredits: IMAGE by Yuan Yang
Projectteamleden: Shanghai PTArchitects
Projectnaam: Born With Legend
Projectklant: Quincy Li


Born With Legend IMG #2
Born With Legend IMG #3
Born With Legend IMG #4
Born With Legend IMG #5
Born With Legend IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp