Karloca: Een Uniek Hotelontwerp dat Natuur en Luxe Combineert

Een Meesterwerk van Zoltan Madosfalvi en Tamas Vekony

Inleiding:

Het hotelontwerp Karloca, gecreëerd door Zoltan Madosfalvi en Tamas Vekony, is een meesterwerk dat de schoonheid van de natuur combineert met luxe en comfort. Dit unieke hotel is ontworpen met hoogwaardige materialen en biedt een ontspannen omgeving waar gasten kunnen genieten van een aangenaam verblijf. Het hotel is ontworpen met het oog op zowel zakenreizigers als gezinnen. Het biedt een conferentie- en wellnesscentrum dat voldoet aan de behoeften van beide doelgroepen. Het gebouw heeft zeven verdiepingen en omvat verschillende functies, zoals wellnessfaciliteiten, een lobby, een bar, een sauna en kamers. De architecten hebben gestreefd naar een organische stroom in het ontwerp, waarbij de grenzen van elke ruimte worden aangegeven door subtiele veranderingen in het gebruikte materiaal. In de lobby van het hotel is een sculptuurachtige massa geplaatst, die dient als een Turks café en symbool staat voor het lokale historische verleden. Het ontwerp van Karloca is gerealiseerd met behulp van BIM-technologie, gebaseerd op de ISO-certificering van het British Standard Institute. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die passen bij de natuurlijke omgeving, zowel in het interieur als in de externe bekleding van het gebouw. De reflectie en ambiance van het hotel zijn ontworpen om een close-to-nature sfeer te creëren, met natuurlijke kleuren en vormen. De locatie van het hotel is Sremski Karlovci, een stad in Vojvodina, Servië. Het planningsproces begon in 2020 in Boedapest en de bouwvergunning werd in 2021 verkregen. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waarbij rekening is gehouden met de behoeften van zowel zakenreizigers als gezinnen. Het ontwerpteam bestond uit CEO Zoltan Madosfalvi, architect en projectmanager Tamas Vekony, en architectonisch ontwerper Barbara Baranyai. Samen hebben ze de uitdagingen overwonnen om de juiste hoogwaardige materialen te vinden die de kwaliteit van het gebouw verder verhogen. Karloca is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, dat bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt. Dit unieke hotelontwerp is een perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid en luxe, en biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel zakenreizigers als gezinnen. Karloca is een waar meesterwerk dat de grenzen van design, innovatie en technologie verlegt.

Design Labels: Hotel

Design Inspiration: Het gebruik van de schoonheid van de natuur en het creëren van een ontspannen omgeving.

Design Unique Properties: Een conferentie- en wellnesscentrum met een organische stroom en een sculptuurachtige massa in de lobby.

Design Realization Technology: BIM-technologie en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Design Specifications: 7 verdiepingen met een netto oppervlakte van 15.000 m2.

Design Tags: hotel, zaken, wellness, ontspanning, natuur.

Design Team Members: Zoltan Madosfalvi (CEO), Tamas Vekony (leidende architect en projectmanager), Barbara Baranyai (architectonisch ontwerper).

Design Interaction: Duidelijke scheiding tussen gemeenschappelijke en privéfuncties met behulp van visuele oplossingen en grote glazen oppervlakken.

Design Location and Timeframe: Sremski Karlovci, Vojvodina, Servië. Planning gestart in 2020 in Boedapest, bouwvergunning verkregen in 2021.

Design Research: Onderzoek naar de behoeften van zakenreizigers en gezinnen, met de nadruk op het creëren van een lobby die ook dienst kan doen als ontmoetingsplek.

Design Challenges: Het vinden van de juiste hoogwaardige materialen om de kwaliteit van het gebouw te verhogen.

Design Notes: Karloca is ontworpen als een conferentie- en wellnesscentrum op het platteland van Servië, met speciale kenmerken en diensten die voldoen aan de verwachtingen van toekomstige gasten.

Awards and Accolades: Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zoltan Madosfalvi
Afbeeldingscredits: Zoltan Madosfalvi
Projectteamleden: CEO: Zoltan Madosfalvi Leading architect and project manager: Tamas Vekony Architect designer: Barbara Baranyai
Projectnaam: Karloca
Projectklant: Zoltan Madosfalvi


Karloca  IMG #2
Karloca  IMG #3
Karloca  IMG #4
Karloca  IMG #5
Karloca  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp