Aurora: Een Innovatieve Mobiele Telefoon Desinfectiebox

Een Ontwerp van YeQuan Liu

Inleiding:

In deze tijd waarin persoonlijke hygiëne van het grootste belang is, is het desinfecteren van onze mobiele telefoons vaak een vergeten aspect. Onderzoek heeft aangetoond dat mobiele telefoons een broedplaats zijn voor bacteriën, zowel van onszelf als van anderen. Om dit probleem aan te pakken, heeft ontwerper YeQuan Liu de Aurora mobiele telefoon desinfectiebox ontwikkeld. Dit innovatieve ontwerp biedt niet alleen een effectieve desinfectiemethode, maar ook een grondige reiniging van de telefoon. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en functionaliteiten van dit ontwerp.

De Aurora serie bestaat uit twee soorten desinfectieboxen: N1 en M1. De N1 desinfectiebox maakt gebruik van hoogintensieve ultraviolette straling om zowel de voorkant als de achterkant van de mobiele telefoon te desinfecteren. De box is uitgerust met 12 UVC LED's die zorgen voor een grondige desinfectie. Het unieke kenmerk van de N1 is het opwaarts openende ontwerp. Dit maakt het gemakkelijk om de telefoon in de box te plaatsen, waarna een platform met een motor de telefoon naar beneden beweegt voor desinfectie. Na voltooiing wordt de telefoon weer omhoog gebracht, vergelijkbaar met een broodrooster.

De M1 desinfectiebox biedt niet alleen desinfectie, maar ook een grondige reiniging van de telefoon. Het ontwerp omvat twee motorisch aangedreven reinigingsdoekjes die de voorkant en achterkant van de telefoon reinigen. Daarnaast bevat de M1 twee UVC LED's die zowel de telefoon als de reinigingsdoekjes schoonmaken. Het bovenste gedeelte van de M1 biedt ook draadloos opladen voor de telefoon.

De Aurora serie kan worden toegepast in verschillende omgevingen, zoals huizen, openbare plaatsen en medische instellingen. Het ontwerp is gericht op het bieden van een effectieve en gemakkelijke oplossing voor het desinfecteren en reinigen van mobiele telefoons.

Technische specificaties:

N1: Breedte 210mm x Diepte 50mm x Hoogte 125mm

M1: Breedte 110mm x Diepte 110mm x Hoogte 245mm

De Aurora mobiele telefoon desinfectiebox is ontwikkeld door YeQuan Liu en zijn team, bestaande uit YanRong Li en XiaoQing Ma. Het project werd gestart in juli 2020 in Guangzhou, China en werd voltooid in december 2020.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit product waren het vinden van een oplossing voor het desinfecteren van zowel de voorkant als de achterkant van de telefoon, evenals het ontwikkelen van een flexibele structuur voor de reinigingsdoekjes die geschikt is voor verschillende telefoondiktes. Het resultaat is een innovatief ontwerp dat zowel effectief als gebruiksvriendelijk is.

De Aurora mobiele telefoon desinfectiebox is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Safety Clothing and Personal Protective Equipment Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en technische vaardigheden, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Aurora mobiele telefoon desinfectiebox kunt u uw telefoon niet alleen desinfecteren, maar ook grondig reinigen. Dit innovatieve ontwerp biedt een effectieve oplossing voor het bestrijden van bacteriën op uw mobiele telefoon. Bescherm uzelf en uw dierbaren met de Aurora mobiele telefoon desinfectiebox.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YeQuan Liu
Afbeeldingscredits: YeQuan Liu
Projectteamleden: YeQuan liu , YanRong Li ,XiaoQing Ma
Projectnaam: Aurora
Projectklant: YeQuan Liu


Aurora IMG #2
Aurora IMG #3
Aurora IMG #4
Aurora IMG #5
Aurora IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp