Innovatief Helm Ontwerp Wint Prestigieuze Prijs

Coziro Helm van Hangzhou Bee Sports valt in de prijzen

In een wereld waar veiligheid en comfort hand in hand gaan, introduceert Hangzhou Bee Sports Co., Ltd. een revolutionaire helm: Coziro. Dit ontwerp, geïnspireerd door de zonnedaken van sportauto's, belooft een nieuw tijdperk in helmventilatie en heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept.

De Coziro helm, geïnspireerd door het dynamische ontwerp van sportauto's, is het resultaat van uitgebreide windtunneltests en veldexperimenten. Het AirHuge™ zonnedak met 25 ventilatieopeningen in 8 richtingen, ondersteunt twee standen en creëert zo een innovatief ventilatiesysteem dat naar behoefte kan worden aangepast. De gestroomlijnde vorm, die doet denken aan de 'fast back' van sportauto's, vermindert windweerstand en lawaai, wat bijdraagt aan een stabielere en veiligere rijervaring.

Coziro onderscheidt zich van traditionele helmen door zijn unieke zonnedakontwerp met een wetenschappelijk onderbouwde grote ventilatieoppervlakte bovenop en een dubbele vizierstructuur. Deze elementen verlagen de temperatuur rond het hoofd aanzienlijk, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring. De helm biedt hoge ademendheid, uitstekende warmteafvoer, efficiënte bescherming en goed comfort.

Het productieproces van de Coziro helm maakt gebruik van geavanceerde materialen zoals EPS-schuim aan de binnenkant, Coolmax voering, PC vizieren en een ABS schaal. Met afmetingen van 178*235*350mm is de helm ontworpen om zowel licht als duurzaam te zijn.

De ontwerpers van Hangzhou Bee Sports Co., Ltd., waaronder Chengfeng Lv, Weiwen Deng, Jun Yu en Chengchao Lv, hebben een helm gecreëerd die gebruikers een gevoel van gewichtloosheid, geen beperking en geen benauwdheid biedt. De lichtgewicht constructie vermindert de belasting op het hoofd, en de maatvoering is gebaseerd op data van meer dan 50.000 dragers, wat zorgt voor een perfecte pasvorm zonder te knellen. De Coolmax stof van de voering biedt superieure vochtafvoer en sneldrogende prestaties voor betere ademendheid en warmteafvoer.

Ontwikkeld in 2023 in Zhejiang, China, en gepland voor lancering in maart 2024, is de Coziro helm het resultaat van diepgaand onderzoek naar de tekortkomingen van traditionele helmen. Deze innovaties hebben geleid tot een helm die niet alleen comfortabeler is, maar ook de interne temperatuur aanzienlijk verlaagt, wat de gebruikservaring verbetert.

De grootste uitdaging bij het ontwerp van de Coziro helm was het bereiken van personalisatie terwijl tegelijkertijd het ongemak na langdurig dragen werd verlicht. De helm stelt rijders in staat om het zonnedak flexibel aan te passen aan seizoenen en weersomstandigheden. Op warme dagen kan de ventilatiecapaciteit met het zonnedak volledig geopend, tot drie keer groter zijn dan die van traditionele helmen. De ultra-afdichtingsprocedure zorgt ervoor dat het gesloten zonnedak regenwater op regenachtige of besneeuwde dagen buiten houdt.

De Coziro helm is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Veiligheidskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen in 2024. Deze award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd om het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hangzhou Bee Sports Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Hangzhou Bee Sports Co., Ltd.
Projectteamleden: Chengfeng Lv Weiwen Deng Jun Yu Chengchao Lv
Projectnaam: Coziro
Projectklant: Hangzhou Bee Sports Co., Ltd.


Coziro IMG #2
Coziro IMG #3
Coziro IMG #4
Coziro IMG #5
Coziro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp