AD Light Series: Een Futuristisch Respiratory Mask

Een innovatieve oplossing voor persoonlijke bescherming

De AD Light Series is een revolutionair volgelaatsmasker met geïntegreerde HEPA-filtratie, ontworpen door Luka Baraci. Dit masker is niet alleen functioneel, maar ook geïnspireerd door de futuristische wereld van Star Trek en Star Wars. Het biedt een modulaire en aanpasbare oplossing voor verschillende toepassingen, zoals regulier gebruik, medische doeleinden, sport en industrie. Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde technologie is de AD Light Series een ware gamechanger op het gebied van persoonlijke bescherming.

Het AD Light Series masker is ontwikkeld als reactie op de wereldwijde pandemie, maar het project begon al in de tweede helft van 2019. Het doel was om de PBM-markt te innoveren en te voorzien van een geavanceerde oplossing. Het masker is momenteel bezig met het behalen van de PBM III-certificering en wordt getest door geselecteerde betatesters. De verwachting is dat het masker in mei-juni van dit jaar op de markt zal komen.

Wat de AD Light Series onderscheidt van andere maskers is de modulaire opbouw en de vele unieke eigenschappen. Het masker is voorzien van een krachtige, stille ventilator die lucht van buitenaf aanzuigt en deze door HEPA-filters (met een efficiëntie van 99,9%) reinigt voordat het in het masker wordt geleverd. Het masker is voorzien van een uitwisselbaar kussen rondom het gezicht, waardoor het masker geschikt is voor verschillende gezichtsvormen en een comfortabele, drukvrije pasvorm biedt, zelfs bij langdurig gebruik.

Met een gewicht van slechts 245 gram en een innovatief ontwerp voor gewichtsverdeling, minimaliseert de AD Light Series de druk op het gezicht. Het masker is voorzien van slimme bedieningselementen die kunnen worden aangepast via een gekoppelde mobiele applicatie. Bovendien zorgt het slimme AirFlow-aanpassingsmechanisme voor een comfortabel gebruik van het masker tijdens dagelijkse activiteiten en sport.

Het AD Light Series masker is gemaakt van optisch helder polycarbonaat met speciale anti-kras- en anti-condenscoating. Dit zorgt voor een helder zicht en voorkomt dat het masker beslaat tijdens gebruik. Met een batterijsysteem dat tot 16 uur gebruik mogelijk maakt, is het masker geschikt voor langdurig gebruik zonder onderbrekingen.

De AD Light Series is niet zomaar een masker, het is een slimme oplossing. Het masker is verbonden met een mobiele app en heeft geïntegreerde AI-technologie. Dit maakt het mogelijk om het masker aan te passen aan individuele behoeften en voorkeuren, en biedt een geavanceerde gebruikerservaring.

Met zijn unieke eigenschappen en geavanceerde technologie is de AD Light Series een ware innovatie op het gebied van persoonlijke bescherming. Het masker biedt niet alleen optimale bescherming tegen schadelijke deeltjes in de lucht, maar ook een comfortabele en gebruiksvriendelijke ervaring. Of het nu gaat om dagelijks gebruik, medische toepassingen, sport of industrie, de AD Light Series is de ultieme keuze voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerd en futuristisch masker.

Let op: Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Safety Clothing and Personal Protective Equipment Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie, en bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Met zijn technische en creatieve vaardigheden heeft de AD Light Series een welverdiende plek veroverd in de wereld van persoonlijke bescherming.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AIR DEVICE Design Team
Afbeeldingscredits: Multiple global PCT patents on Device and Design are pending
Projectteamleden: AIR DEVICE Design Team
Projectnaam: Light Series
Projectklant: AIR DEVICE Design Team


Light Series IMG #2
Light Series IMG #3
Light Series IMG #4
Light Series IMG #5
Light Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp