Flow Reef: Een Harmonie van Natuur en Design

De natuur als muze voor Po Chuan Kao's residentiële meesterwerk

In de residentiële architectuur is het zeldzaam een ontwerp te vinden dat zo naadloos de essentie van de natuurlijke omgeving belichaamt als Flow Reef, een project van ontwerper Po Chuan Kao. Dit ontwerp, geïnspireerd door de groene koraallandschappen langs de kust, is een toonbeeld van harmonie tussen vorm, functie en de omringende natuur.

Flow Reef is een residentieel project dat zich onderscheidt door zijn unieke benadering van ruimtelijke indeling en materiaalgebruik. De woning is opgedeeld in sociale en privéruimtes, met een duidelijke scheiding tussen de functies van elk gebied. In de sociale ruimte zorgt het ontwerp van de kasten en het aanrecht in de hal voor een natuurlijke afscheiding tussen de eetkamer en de keuken, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de opslagbehoeften en de circulatie van de drie gebieden definieert.

Het gebruik van materialen zoals Italiaanse minerale verf, houtfineer en marmer, in combinatie met milieuvriendelijke panelen en ijzeren bakverf, weerspiegelt Kao's toewijding aan duurzaamheid en milieubescherming. Deze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd om de tonen van de natuur na te bootsen en de functies binnen de ruimte te definiëren, terwijl ze ook de concepten van natuur en duurzaamheid echoën.

Flow Reef is niet alleen een esthetisch wonder, maar ook een technisch hoogstandje. Het appartement, met een totale oppervlakte van 148,7 vierkante meter, is zorgvuldig ingedeeld om comfort en functionaliteit te maximaliseren. De ontwerpers hebben een van de slaapkamers samengevoegd met de hoofdslaapkamer om de privéruimte te vergroten en het aantal doorgangen te verminderen. De badkamer van de hoofdslaapkamer is uitgerust met een vierdelig systeem, en de keuken is opgedeeld in een gebied voor lichte maaltijden en een gebied voor het roerbakken, in lijn met de entertainingsgewoonten van de familie.

De interactie met de ruimte is zorgvuldig overwogen. De keukeneiland fungeert als een grens zonder het zicht te blokkeren, waardoor bezoekers vanuit alle hoeken van de sociale ruimte kunnen genieten van het uitzicht vanaf de hoge verdieping. De badkamer in de hoofdslaapkamer is voorzien van moru-glas en bedekt met geïmporteerde tegels en marmer in grijstinten, en biedt zowel een bad als een douche, waardoor de bewoners kunnen genieten van het heldere natuurlijke licht en het uitzicht tijdens het baden.

Flow Reef, voltooid in juni 2023 in Rimini, is een project dat niet alleen een woonruimte biedt, maar ook een levensstijl. De ontwerpers hebben de natuurlijke vormen van de golven geïntegreerd in de gebogen lijnen van de muren en het plafond, waardoor een vloeiende en zachte atmosfeer ontstaat die de bewoners omarmt. Het is een ruimte die de stadse vergezichten en het heldere zonlicht binnenbrengt, terwijl het tegelijkertijd een rustgevende en natuurlijke omgeving biedt.

Flow Reef is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie. Dit project illustreert de sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid van Po Chuan Kao en introduceert gevoelens van verwondering en bewondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Po Chuan Kao
Afbeeldingscredits: ACG Design International
Projectteamleden: Po Chuan Kao
Projectnaam: Flow Reef
Projectklant: ACG Design International


Flow Reef IMG #2
Flow Reef IMG #3
Flow Reef IMG #4
Flow Reef IMG #5
Flow Reef IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp