Unieke Japanse Luxe: Noie Hakone Sengokuhara

Een Harmonieuze Fusie van Natuur en Modern Ontwerp

In de schaduw van de Japanse natuur heeft Uds Ltd. een meesterwerk van hotelontwerp gecreëerd, waarbij traditionele elementen en moderne luxe samensmelten.

Gelegen in het hart van een van Japans meest gerenommeerde warmwaterbronresorts, biedt Noie Hakone Sengokuhara een unieke ervaring die de essentie van Japanse gastvrijheid herdefinieert. Dit hotel, dat meer weg heeft van een privévilla, biedt bezoekers een veilige en serene toevluchtsoord, zelfs in tijden van pandemie. Het ontwerp, dat twee traditionele houten gebouwen omvat, is zorgvuldig geïntegreerd in een uitgestrekte tuin, waardoor gasten de seizoenen van Japan in hun volle glorie kunnen ervaren.

De Shiro Suite, met zijn witte pleisterafwerking en afgeronde hoeken, baadt in het zachte licht dat door de bomen filtert, terwijl de Oku Suite een elegante miniatuurtuin in het centrum plaatst, omgeven door traditionele Japanse materialen zoals cipressenbaden en tatami. Deze suites zijn niet alleen een toonbeeld van Japanse esthetiek, maar ook van een diep begrip van hoe design de natuurlijke omgeving kan omarmen en versterken.

Met een oppervlakte van 140 vierkante meter per villa, gelegen op een terrein van 1.600 vierkante meter, biedt Noie Hakone Sengokuhara een ruime en luxueuze omgeving. De locatie, een rustige villawijk rijk aan natuur, en de nabijheid van het beroemde Sengokuhara Susuki Grass-veld, maken het tot een ideale uitvalsbasis om de historische en culturele rijkdom van Hakone te verkennen.

De uitdagingen bij het realiseren van dit project waren niet gering. Het behouden van de hoge bomen op de bouwplaats vereiste een zorgvuldige planning en een respectvolle benadering van de natuur. Het resultaat is een architectuur die zich niet alleen opent naar de privétuin, maar ook de dynamiek van de natuur binnenlaat, waardoor gasten zich één voelen met de omgeving.

De bekroning met een Iron A' Design Award in 2024 bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit en innovatie van Noie Hakone Sengokuhara. Het is een erkenning voor het vermogen van Uds Ltd. om een ruimte te creëren die niet alleen voldoet aan professionele en industriële eisen, maar ook een positieve bijdrage levert aan het welzijn van haar gasten en de wereld in het algemeen.

Met een onbemande bediening, waarbij de gasten kunnen genieten van hun privacy, en voorzieningen zoals natuurlijke warmwaterbronbaden, sauna's en een selectie van boeken en spellen, biedt Noie Hakone Sengokuhara een unieke ervaring die de grenzen van traditioneel hotelontwerp verlegt. Het is een plek waar luxe, comfort en natuur samenkomen om een onvergetelijk verblijf te garanderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UDS Ltd.
Afbeeldingscredits: Main image: Photographer Satoshi Nagare,n.s.photographs Inc., 2021 Image #1 to 5: Photographer Satoshi Nagare,n.s.photographs Inc., 2021
Projectteamleden: Architect : UDS Ltd. , Keiichi Ito , Ayako Sasaki InteriorDesigner : UDS Ltd. , Keiichi Ito , Ayako Sasaki Operation : Asnova Design Ltd. , Yoshihiro Yano
Projectnaam: Noie Hakone Sengokuhara
Projectklant: Asnova Design Ltd.


Noie Hakone Sengokuhara IMG #2
Noie Hakone Sengokuhara IMG #3
Noie Hakone Sengokuhara IMG #4
Noie Hakone Sengokuhara IMG #5
Noie Hakone Sengokuhara IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp