Een Nieuwe Visie op Villa Leven

Yunzhu Lake: Harmonie tussen Natuur en Modern Wonen

In de schaduw van natuurlijk licht en omringd door serene landschappen, introduceert Lingyun Zhong een nieuwe standaard voor stedelijk villa leven met het project Yunzhu Lake.

De essentie van Yunzhu Lake ligt in de symbiose van natuurlijke elementen en een hedendaagse levensstijl. Lingyun Zhong, een visionair in ruimtelijk ontwerp, heeft een demonstratieruimte gecreëerd die de grenzen van conventionele woonruimtes doorbreekt. De ontwerper streeft ernaar om een ultieme balans te vinden tussen de kwaliteit en prijs van het leven met uitzicht op een natuurlijk meer en de stijl van een metropolitane villa.

De inspiratie voor dit project is geworteld in de kracht van natuurlijk licht en schaduw, materialen en landschappelijke taferelen. Zhong benadert het ontwerp met een focus op immersieve ruimte-ervaringen en diverse situaties, wat resulteert in een ruimte die niet alleen een manier van leven toont, maar ook een essentiële emotionele steun biedt. Emotie wordt gezien als de ziel van de ruimte, waarbij een aantrekkelijke ruimte een verhaal vertelt.

De realisatie van Yunzhu Lake maakt gebruik van een verscheidenheid aan materialen zoals steen, leisteen, houtfineer en spiegelend roestvrijstaal. Deze materialen zijn zorgvuldig gekozen om een gevoel van luxe en warmte te creëren, terwijl ze ook de natuurlijke schoonheid van de omgeving weerspiegelen.

Met een ontwerpoppervlakte van 195 vierkante meter biedt Yunzhu Lake een ruime en flexibele leefomgeving. Het ontwerp is niet alleen een reflectie van moderne esthetiek, maar ook van een toekomstgerichte levensstijl die sociale interactie en persoonlijke groei bevordert. De ruimte is zo ontworpen dat het licht op natuurlijke wijze wordt geïntroduceerd, wat een uitdaging vormde gezien de ondergrondse ligging van het project.

De locatie van het project, aan het Noord Longhu Meer in Zhengzhou, China, en de tijdslijn, van augustus 2022 tot januari 2023, reflecteren de ambitie om een nieuwe standaard te zetten voor stedelijk villa leven. Het onderzoek achter Yunzhu Lake richt zich op de psychologische behoeften van toekomstige woonmodellen en het creëren van een leefruimte die zowel de toekomstige levensstijl toont als emotionele steun biedt.

Yunzhu Lake is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie illustreren. Dit project is een bewijs van Zhong's expertise en artistieke vaardigheid, en brengt een gevoel van verwondering en bewondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lingyun Zhong
Afbeeldingscredits: The photography agency is Wu Architectural Space Photography.
Projectteamleden: Lingyun Zhong
Projectnaam: Yunzhu Lake
Projectklant: Henan Lishi Decoration Design Engineering Co., LTD


Yunzhu Lake IMG #2
Yunzhu Lake IMG #3
Yunzhu Lake IMG #4
Yunzhu Lake IMG #5
Yunzhu Lake IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp