Champs Elysees: Een Franse moderne stijl in een vijfsterrenhotelbuffet

Een eerbetoon aan de straatcultuur van Parijs

In dit project is een ontwerp gemaakt voor het Li Xiang Yuan buffet in een vijfsterrenhotel in Kaohsiung. Om het verouderde imago van Li Xiang Yuan te doorbreken, hebben de ontwerpers de straatcultuur van Parijs, Frankrijk als inspiratiebron genomen. Ze hopen nieuwe cateringindicatoren te creëren, waaronder stijl, textuur en actualiteit. Het team heeft de oorspronkelijke standaard eetruimte aangepast om een jongere, trendy en duurzame klassieke commerciële ruimte te creëren.

De ontwerpers hebben samengewerkt met de kunstenaar Yuquan en hebben bamboe en oud papier als materialen gebruikt. Door te verven en te weken in traditionele kleefrijstlijm en laag voor laag te plakken, is het een unieke installatiekunst geworden in dit project. Bovendien hangt het boven het restaurant en wordt het een nieuw logo van het restaurant. Deze creatieve gedachte is afkomstig van lokale culturele kenmerken. De ontwerpers gebruiken deze kunstinstallatie om eer te betuigen aan de naam van de weg, de zeven wijzen van het bamboebos. De ontwerpers creëren de spirituele waarde van commerciële ruimte met het kunstwerk.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn verschillende materialen gebruikt, waaronder steen, metaal, ijzeren meubels, houtnerf baksteen, stenen vloer, uitgezet net, fineerplaat en LED-verlichting. De vloeroppervlakte van het restaurant is ongeveer 1057,856 vierkante meter. Het restaurant biedt verschillende zitcategorieën, variërend van tweepersoonstafels tot privékamers voor zes personen, zodat gasten kunnen worden toegewezen aan de meest geschikte locaties op basis van hun ruimtebehoeften. Het voedselgebied bevindt zich in het midden, zodat de afstanden voor het halen van maaltijden op verschillende locaties gelijk zijn en de selfservice-eetomgeving wordt getransformeerd in een vriendelijkere verkeersstroom.

Het ontwerp is voltooid in Kaohsiung in mei 2020. Het creëren van een elegante en textuurrijke ruimte-atmosfeer stond centraal in dit project. De ruimte weerspiegelt de naam Li Xiang Yuan van de Champs Elysees. Er is gekozen voor een kleurenschema met champagne goud, uitgezet net en een gebogen LED-lichtbalk om een visuele sprong te creëren vanuit het zitgedeelte. De omringende sculpturen lijken op straten en steegjes en de elegante bloemeninstallaties voegen niet alleen een romantische sfeer toe, maar dragen ook bij aan de sociale invloed van de ruimte.

Er waren enkele uitdagingen bij het realiseren van het ontwerp. Vanwege het grote hoogteverschil tussen de vloer en het plafond moest er gebruik worden gemaakt van steigers en moesten er strikte veiligheidsmaatregelen worden genomen bij het oprichten van de hangende kunstinstallatie. Ook de planning van de binnenruimte heeft de nodige discussies gekost om het grootste aantal zitplaatsen te creëren, terwijl de meest comfortabele en prachtige eetruimte behouden bleef.

Het ontwerp van Champs Elysees heeft niet alleen een stijlvol ontwerp gecreëerd dat in lijn is met het thema van het restaurant, maar heeft ook bijgedragen aan de herlancering van de bar en de culturele en milieugerelateerde verbinding. De bar is niet langer een ongebruikte ruimte, maar een landmark die veel mensen bezoeken buiten de eettijden. Door middel van verzoening genereert de ruimte verbindingen met cultuur en bedrijfsmodellen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Het ontwerp van Champs Elysees heeft erkenning gekregen en is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek door het toepassen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OD Studio
Afbeeldingscredits: Blue
Projectteamleden: Chiu-Hung Cheung, Chun-Jen Huang, Liang-Ting Lin, Chun-Yu Wang
Projectnaam: Champs Elysees
Projectklant: OD Studio


Champs Elysees IMG #2
Champs Elysees IMG #3
Champs Elysees IMG #4
Champs Elysees IMG #5
Champs Elysees IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp