Yancheng Nanyang: Een Uniek Luchthavenhotel dat de Schoonheid van Yancheng Vangt

Een Meesterwerk van Miaoyi Jiang

Inleiding:

Het Yancheng Nanyang hotel, ontworpen door Miaoyi Jiang, is een opvallend luchthavenhotel dat de eerste indruk van reizigers in Yancheng weerspiegelt. Het hotel is doordrenkt met lokale kenmerken en biedt een unieke ervaring. Met zijn prachtige ontwerp en aandacht voor duurzaamheid, is dit hotel een ware blikvanger.

Met zijn ligging in de terminal van de luchthaven van Yancheng, is het Yancheng Nanyang hotel vaak het eerste en laatste wat reizigers zien wanneer ze de stad bezoeken. Het hotel moest de lokale kenmerken en de schoonheid van Yancheng weerspiegelen. Het ontwerp moest de reizigers een gevoel van verwondering en interesse geven. Miaoyi Jiang heeft dit bereikt door de natuurlijke elementen van Yancheng, zoals de velden en kronkelende rivieren, te integreren in het ontwerp van het hotel. Dit creëert een verhaallijn die door elke ruimte loopt en een sterke emotionele connectie met de stad tot stand brengt.

Wat het Yancheng Nanyang hotel echt uniek maakt, is het gebruik van herhaling en herstructurering in het ontwerp. Door sterke en stabiele kleuren te combineren met gedurfde vormen, ontstaat er een krachtig contrast dat de hele ruimte vult met plezier en verrassing. Bij de materiaalkeuze heeft Miaoyi Jiang zich gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het hotel maakt gebruik van groene en milieuvriendelijke materialen, wat bijdraagt aan de inzet voor energiebesparing en een positieve impact op het milieu.

Het Yancheng Nanyang hotel is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, waaronder houtfineer, steen, glas, behang, verf en aluminium plaat. Deze materialen zijn zorgvuldig gekozen om de visie van het ontwerp tot leven te brengen. Met een totale oppervlakte van 8500 vierkante meter biedt het hotel voldoende ruimte voor gasten om te genieten van de unieke sfeer en het prachtige ontwerp.

Het ontwerpteam, bestaande uit Miaoyi Jiang, Yuqing Li en Yang An, heeft verschillende uitdagingen overwonnen tijdens het ontwerpproces. Met een beperkt budget moesten ze materialen selecteren die zowel aan de milieueisen voldeden als een goede prijs-kwaliteitverhouding hadden. Na intensieve discussies met de eigenaar is het team erin geslaagd om de kosten onder controle te houden zonder concessies te doen aan het ontwerp.

Het Yancheng Nanyang hotel is een eerbetoon aan de prachtige stad Yancheng. Het ontwerp vertelt het verhaal van de stad door middel van materialen en decoratie. Van de gebogen wand in de lobby tot het geometrische plafond in het restaurant en het scherm in de gastenkamers, overal is de geschiedenis en schoonheid van Yancheng te zien. Het hotel biedt reizigers een verrassend vertrekpunt en een prachtig begin van hun verblijf in Yancheng.

Het Yancheng Nanyang hotel is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in ontwerp. Het heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Dit prestigieuze ontwerp is een erkenning voor het buitengewone talent en de creativiteit van Miaoyi Jiang. Het Yancheng Nanyang hotel is niet alleen een prachtig ontwerp, maar ook een inspiratiebron voor de wereld van kunst, wetenschap, design en technologie.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Gold Mantis, Lobby, 2019.

Afbeelding 2: Fotograaf Gold Mantis, Lift, 2019.

Afbeelding 3: Fotograaf Gold Mantis, Restaurant, 2019.

Afbeelding 4: Fotograaf Gold Mantis, Banketzaal, 2019.

Afbeelding 5: Fotograaf Gold Mantis, Gastenkamer, 2019.

Auteursrechten behoren toe aan Miaoyi Jiang, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Miaoyi Jiang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Lobby, 2019. Image #2: Photographer Gold Mantis, Elevator, 2019. Image #3: Photographer Gold Mantis, Restaurant, 2019. Image #4: Photographer Gold Mantis, Banquet Hall, 2019. Image #5: Photographer Gold Mantis, Guest Room, 2019.
Projectteamleden: Miaoyi Jiang Yuqing Li Yang An
Projectnaam: Nanyang Airport
Projectklant: Miaoyi Jiang


Nanyang Airport IMG #2
Nanyang Airport IMG #3
Nanyang Airport IMG #4
Nanyang Airport IMG #5
Nanyang Airport IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp