Cathay Ins: Innovatief Kantoorontwerp Doorbreekt Stereotypen

De Creatie van een Dynamische Werkomgeving met Industriële Flair

In een wereld waar technologie en design samensmelten, presenteert Ian Chen met Cathay Ins een kantoorruimte die conventies uitdaagt en een nieuwe standaard zet voor werkplekdesign.

In Taipei City, Taiwan, heeft ontwerper Ian Chen een kantoorruimte getransformeerd in een toonbeeld van moderne industriële stijl. Het project, voltooid in juni 2022, beslaat 998 vierkante meter en dient als het digitale technologieontwikkelingscentrum van een verzekeringsmaatschappij. Chen heeft zich laten inspireren door de wens om de stereotypen van een stressvolle en stijve kantooromgeving te doorbreken. Het resultaat is een multifunctionele ruimte, gedomineerd door een rustgevende oceaanblauwe luifel, die de oorspronkelijke structuur en zichtbare pijpen behoudt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de combinatie van klassieke industriële elementen zoals metalen stukken, spoorverlichting en luchtkanalen met een strakke en moderne stijl. Levendige sofa's in verzadigde complementaire kleuren en aardkleurige stoelen brengen warmte in het koele frame en balanceren de anders te rigide en koude tonen. Het ontwerp maakt gebruik van materialen zoals steen, houtvezelplaat, roestvrijstalen plaat, verplaatsbare scheidingswanden, systeemborden, zwart ijzer, gehard glas, behang, cementverf en vierkante tapijten.

De interactie met de ruimte is zorgvuldig overwogen. Een open sofa-gebied in het centrum van de verkeersstroom scheidt slim twee kanten van het kantoor en creëert een onzichtbare grens tussen de ruimtes. Voor het sofa-gebied bevindt zich een bar, terwijl erachter een projectiegebied is geplaatst. Met het concept van het "podiumeffect" kunnen de schijnbaar gefragmenteerde gebieden worden geïntegreerd door het projectiescherm. Het sofa-gebied dient niet alleen als een plek voor teamleden om ideeën te delen, maar ook als een kern voor werknemers om te lunchen en te kletsen, wat de band tussen hen versterkt. Met 'delen' als ontwerpconcept, dient de zitruimte meerdere functies zonder vaste scheidingswanden, waardoor het aantal zitplaatsen toeneemt en werknemers hun zitplaats kunnen kiezen op basis van voorkeuren en behoeften.

De uitdagingen bij het ontwerp waren niet gering. Het vierkante tapijt omkadert de centrale communicatiezone en schuifdeuren bieden de flexibiliteit om te wisselen tussen een open concept of afgesloten ruimtes. Achter het entreescherm creëert een hoge bartafel een verandering in de hoogte van de horizontale as, wat ritmische lagen toevoegt aan het nette uitzicht. Onderzoek naar het ontwerp omvatte het gebruik van gezandstraald glas als scherm bij de ingang, wat privacy biedt en licht doorlaat zonder schaduwen te werpen.

Deze innovatieve benadering van kantoorontwerp heeft Cathay Ins een Zilveren A' Design Award opgeleverd in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2024. Een erkenning voor topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie. Het project van Ian Chen, met bijdragen van MODE ON+HHAA+UD, is een lofzang op creativiteit en functionaliteit, en zet een nieuwe standaard voor de werkplek van de toekomst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ian Chen
Afbeeldingscredits: MODE ON+HHAA+UD
Projectteamleden: Ian Chen
Projectnaam: Cathay Ins
Projectklant: MODE ON+HHAA+UD


Cathay Ins IMG #2
Cathay Ins IMG #3
Cathay Ins IMG #4
Cathay Ins IMG #5
Cathay Ins IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp