Morigo Seiki: Een Nieuwe Standaard in Kantoorontwerp

Shunsuke Ohe creëert een ruimte die efficiëntie en welzijn bevordert

Shunsuke Ohe, een gerenommeerde ontwerper, heeft een kantoorruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Morigo Seiki, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en vervaardigen van precisieapparatuur, heeft een kantoorruimte nodig die bevorderlijk is voor concentratie en efficiëntie. Ohe heeft deze uitdaging aangenomen en een ruimte gecreëerd die voldoet aan deze eisen en tegelijkertijd een positieve indruk wekt.

Het ontwerp van Morigo Seiki is gebaseerd op een aantal belangrijke principes. Ten eerste moet de ruimte goed zijn ingedeeld en gedimensioneerd op basis van de aard van het werk. Ten tweede moet de interieurkleuring zodanig zijn dat het werk kan worden geconcentreerd. Ten derde moet de verlichting passend zijn en ten vierde moet de ruimte goed zijn ingericht voor rust en ontspanning. Het voldoen aan deze eisen leidt direct tot verbeterde werkprestaties, wat op zijn beurt bijdraagt aan verbeterde bedrijfsprestaties.

Wat Morigo Seiki onderscheidt van andere kantoorontwerpen, is de aandacht voor detail. De medewerkers van het bedrijf gebruiken dagelijks pc's om zeer gedetailleerde tekeningen te maken. Daarom moet de ruimte gemakkelijk te concentreren zijn, zodat de medewerkers zich volledig in hun werk kunnen onderdompelen. Er is rekening gehouden met verschillende aspecten zoals flowlijnplanning, lichtplanning, interieurkleuring en dimensionale planning van bureaus en gangen.

De technologie die wordt gebruikt om dit ontwerp te realiseren, omvat verf voor het plafond, mortel, glas, PVC-plaat en behang voor de muren, en tegelvloerbedekking en PVC-tegels voor de vloer. Het projectgebied beslaat 213,6 vierkante meter en is gecategoriseerd als een kantoorruimte.

De interactie met het ontwerp is ook goed doordacht. Ruime bureaus zonder grenzen tussen de zitplaatsen, vergaderzalen met geluiddichte muren, open vergaderruimtes, cafébalies en bankzitjes voor pauzes zijn efficiënt en zonder verspilling ingedeeld. De ruimte is afgewerkt in zwart- en grijstinten, wat een overwegend koele indruk geeft.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Morigo Seiki waren onder andere het efficiënt en zonder verspilling indelen van ruime bureaus zonder grenzen tussen de zitplaatsen, twee soorten vergaderruimtes, een cafébalie voor pauzes en bankzitjes. Twee soorten vergaderruimtes zijn beschikbaar: een open type zonder scheidingswanden en een kamertype omsloten door geluiddichte muren. Het bovenste deel van de muur van het kamertype is van geluiddicht glas, en het plafond lijkt visueel verbonden te zijn met de buitenkant van de kamer, waardoor de indruk wordt gewekt dat het geen gesloten, omsloten ruimte is.

Deze inspanningen hebben ertoe geleid dat Morigo Seiki de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 heeft gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Projectteamleden: SHUNSUKE OHE
Projectnaam: Morigo Seiki
Projectklant: SHUNSUKE OHE


Morigo Seiki IMG #2
Morigo Seiki IMG #3
Morigo Seiki IMG #4
Morigo Seiki IMG #5
Morigo Seiki IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp