Glas Core: Een Verlichte Receptielobby met Een Unieke Beleving

Een Ontwerp van Kris Lin

Inleiding:

De Glas Core is een indrukwekkende receptielobby die de bezoekers verwelkomt met een betoverende ervaring. Ontworpen door Kris Lin, biedt dit project een unieke combinatie van architectuur, technologie en design. Met zijn opvallende glazen structuur en verlichte elementen is de Glas Core een ware eyecatcher. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en het ontwerp van deze inspirerende ruimte.

De Glas Core is gelegen op de tweede verdieping van een gebouw in Jiaxing, China. Het project begon in april 2020 en werd in december 2020 voltooid. Het werd tentoongesteld in Jiaxing in december 2020. Met een oppervlakte van 1000 vierkante meter biedt de lobby een ruime en uitnodigende ontvangst voor de gemeenschap.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Glas Core was het creëren van toegankelijkheid en het benutten van de 18 meter hoge ruimte. Kris Lin en zijn team hebben dit opgelost door een rechthoekige loopbrug te ontwerpen die de ruimte versterkt en de lijnen van de trap en de lift naadloos integreert. Bezoekers kunnen de ruimte verkennen en naar eigen wens de trap of de lift gebruiken.

De inspiratie voor de Glas Core kwam voort uit de behoefte om bezoekers gemakkelijk naar de lobby te leiden, zelfs in het donker. Daarom is de verlichte liftkamer een visueel hoogtepunt in de ruimte. De glazen wanden van de lift zijn ingelegd met metalen materialen, waardoor een textuur ontstaat die lijkt op wit jade met een gouden rand. Het lijkt alsof een witte regenboogneon uit de lucht valt, wat een betoverend effect creëert.

De Glas Core is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een technologisch hoogtepunt. De glazen structuur wordt ondersteund door een stalen constructie en gecombineerd met LED-verlichting. Dit zorgt voor een prachtig samenspel van licht en transparantie, waardoor de ruimte een futuristische uitstraling krijgt.

Het ontwerp van de Glas Core is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het combineert strakke lijnen, moderne materialen en een uitgekiend kleurenpalet om een gevoel van elegantie en verfijning te creëren. De lobby straalt een gevoel van rust en sereniteit uit, waardoor bezoekers zich direct op hun gemak voelen.

De Glas Core is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2021. Deze zilveren prijs erkent het ontwerp als een toonbeeld van creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de bezoekers.

De Glas Core is een ware blikvanger en een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur, technologie en design kunnen samenkomen om een unieke beleving te creëren. Met zijn verlichte liftkamer en futuristische uitstraling is de Glas Core een must-see voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.

Afbeeldingen: Fotograaf Kris Lin 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1,2,3,4,5:Photographer Kris Lin 2020
Projectteamleden: Design Director:Kris Lin Interior Designer:Anda Yang
Projectnaam: Glass Core
Projectklant: Kris Lin


Glass Core IMG #2
Glass Core IMG #3
Glass Core IMG #4
Glass Core IMG #5
Glass Core IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp