Warm en Gezellig Kantoor: Een Industrieel Ontwerp

Een ontwerp van Chen-Yu Yeh

Inleiding:

Dit kantoorontwerp is gemaakt voor een e-commerce en digitaal mediabureau. Het doel was om een flexibele werkomgeving te creëren die intensieve communicatie en discussie mogelijk maakt. Het ontwerp weerspiegelt de kernwaarden van het bedrijf en biedt een warme en gastvrije sfeer zonder de karakteristieke kenmerken van een traditioneel kantoor te verliezen.

De ontwerper, Chen-Yu Yeh, heeft zorgvuldig een kleurenschema en materiaalinstellingen opgesteld. Door gebruik te maken van de bestaande raamopeningen wordt natuurlijk licht de ruimte in geleid en vervolgens aangevuld met kunstmatige verlichting. Dit zorgt voor een warme en zachte sfeer in plaats van de koude uitstraling van een traditioneel kantoor. Het resultaat is een kantoorruimte met een menselijke en industriële stijl die voldoet aan de verwachtingen van de klant.

De gebruikte materialen omvatten houten vloeren, systeemkasten, ijzeren elementen, gelakt glas, steenmaterialen, imitatie stenen tegels en kunststeen. Het interieurontwerp beslaat een oppervlakte van ongeveer 496 vierkante meter en omvat een ontvangstbalie, een open kantoorruimte en privévergaderruimtes.

Het flexibele ontwerp maakt het mogelijk om de ruimte op verschillende manieren te gebruiken. Naast het dagelijkse werk kan het kantoor ook dienen als locatie voor verschillende activiteiten, waardoor de samenwerking tussen bedrijven in dezelfde branche wordt bevorderd. Het ontwerp is gerealiseerd in september 2018 in Taipei City, Taiwan.

Chen-Yu Yeh heeft intensief onderzoek gedaan om dit ontwerp te realiseren. Het open ontwerp en de eilanddiscussieruimte maximaliseren de effectiviteit van het bedrijf. De verlichting en de visuele circulatie zijn sterk verbeterd, waardoor een kalme, introverte en dynamische uitstraling wordt gecreëerd. Het gebruik van houten vloeren, verschillende materialen en geelachtige verlichting zorgt voor een spannende ruimtelijke ervaring en weerspiegelt de ondernemersgeest van het bedrijf dat zich heeft ontwikkeld van een traditionele naar een digitale onderneming.

Het ontwerptraject kende enkele uitdagingen. De klant wilde het nieuwe kantoor zo snel mogelijk in gebruik nemen, dus het ontwerpteam moest het ontwerp en de bouw binnen twee maanden voltooien. Tijdens dit proces moesten ze ook voortdurend overleggen met de klant en de ontwerpdetails aanpassen.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Het warme en gezellige kantoorontwerp van Chen-Yu Yeh is een inspirerend voorbeeld van hoe een traditionele kantoorruimte kan worden getransformeerd tot een flexibele en sfeervolle werkomgeving. Het gebruik van verschillende materialen, de aandacht voor verlichting en de open indeling dragen bij aan een productieve en inspirerende werkomgeving. Dit ontwerp verdient de erkenning die het heeft ontvangen en dient als inspiratie voor toekomstige kantoorontwerpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Yu Yeh
Afbeeldingscredits: Chen-Yu Yeh
Projectteamleden: Chen-Yu Yeh
Projectnaam: Warmth of Industrial Style
Projectklant: Chen-Yu Yeh


Warmth of Industrial Style IMG #2
Warmth of Industrial Style IMG #3
Warmth of Industrial Style IMG #4
Warmth of Industrial Style IMG #5
Warmth of Industrial Style IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp