Abeam Shanghai: Een Nieuwe Werkomgeving voor de Post-Coronatijd

Een Inspirerende Werkplek die Creativiteit en Samenwerking Stimuleert

De manier waarop we werken is drastisch veranderd door de coronapandemie. Abeam Shanghai is een kantoor dat nieuwe werkstijlen stimuleert en inspeelt op de behoeften van werknemers in het post-coronatijdperk. Ontworpen door Naoki Sawada, biedt dit kantoor een inspirerende omgeving waar teams creatief kunnen samenwerken.

Het idee achter Abeam Shanghai is om een kantoorruimte te creëren die voldoet aan de wensen en behoeften van werknemers. Het ontwerp is gebaseerd op het merkimago van Abeam en maakt gebruik van gouden accenten om de merkbeleving te versterken. Door een balans te vinden tussen netheid en luxe, wordt de betekenis van het naar kantoor komen vergroot, evenals de betrokkenheid en het welzijn van werknemers.

Met een totale oppervlakte van 2400 vierkante meter biedt Abeam Shanghai verschillende ruimtes die zijn ontworpen om teamwork en creativiteit te stimuleren. Het kantoor is gelegen op de 71e verdieping, waardoor het een adembenemend uitzicht biedt dat de productiviteit en inspiratie van werknemers verhoogt.

Bij het realiseren van het ontwerp is er rekening gehouden met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en er is aandacht besteed aan milieuvriendelijke oplossingen. Dit draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid van het kantoor, maar ook aan het bewustzijn van werknemers op het gebied van milieu.

De interactie en samenwerking tussen werknemers staan centraal in het ontwerp van Abeam Shanghai. Door met elkaar in contact te komen en samen te werken, worden nieuwe ideeën op een creatieve manier gegenereerd. Het kantoor is ontworpen om een omgeving te creëren waarin teams optimaal kunnen samenwerken en innovatieve oplossingen kunnen bedenken.

Het project Abeam Shanghai is gestart in december 2021 en is voltooid in november 2022. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar nieuwe werkstijlen en de impact van ruimte en design op zowel klanten als werknemers.

Met zijn unieke benadering van kantoorontwerp heeft Abeam Shanghai de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent en beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie, en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Abeam Shanghai is niet zomaar een kantoor, het is een inspirerende werkplek die de manier waarop we werken opnieuw definieert. Met zijn focus op teamwork, creativiteit en welzijn van werknemers, is dit kantoor een voorbeeld van hoe het kantoor van de toekomst eruit kan zien.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sawada Naoki
Afbeeldingscredits: Sawada Naoki
Projectteamleden: Sawada Naoki Rao Yihua Zhu Haiyan
Projectnaam: Abeam Shanghai
Projectklant: Sawada Naoki


Abeam Shanghai IMG #2
Abeam Shanghai IMG #3
Abeam Shanghai IMG #4
Abeam Shanghai IMG #5
Abeam Shanghai IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp