Guang Xi Culture Modern Museum: Een Moderne Interpretatie van Traditionele Cultuur

Een Unieke Restaurantervaring

Geïnspireerd door de Guangxi Zhuang-cultuur, biedt het Guang Xi Culture Modern Museum een meeslepende ervaring voor bezoekers. Door gebruik te maken van moderne ontwerptechnieken en traditionele materialen zoals bamboe en Jin-zijde, wordt de ruimte een integratie van geschiedenis en herinnering. Het museum versterkt niet alleen het merkimago, maar biedt ook een unieke restaurantervaring.

Het Guang Xi Culture Modern Museum bevindt zich in een winkelcentrum in Nanning en is ontworpen door Vison Xu. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuur van de Guangxi Zhuang Autonome Regio en maakt gebruik van de meest representatieve bouwmethoden van deze regio. Een opvallend kenmerk van de lokale traditionele cultuur is het Zhuang-brocade, een karakteristiek element dat in het hele museum te vinden is. Dit zorgt ervoor dat bezoekers niet alleen genieten van hun maaltijd, maar ook kunnen zien, voelen en leren van deze interessante cultuur.

De interieurdecoraties van het museum zijn gemaakt van een mix van stoffen met Zhuang-kenmerken, waaronder het kenmerkende Zhuang-brocade. Dit element van de lokale traditionele cultuur wordt door de hele ruimte verspreid en draagt bij aan de emotionele waarde en geest van de klanten.

De decoratieve materialen, zoals bamboe panelen, vulkanisch leisteen en roestvrijstalen golfpatronen, dragen bij aan de moderne interpretatie van de traditionele cultuur. Het gebruik van deze materialen en patronen creëert een eigentijds gevoel dat perfect samengaat met de strakke lijnen en moderne uitstraling van het interieur.

Het ontwerpproces van het Guang Xi Culture Modern Museum duurde vijf maanden. Gedurende deze tijd werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de constructiemethoden van de Guangxi Zhuang-architectuur. Het ontwerpteam besloot om de vorm van de dakconstructie van het gebouw te gebruiken als ingang van het museum. Dit zorgt voor een directe link met de traditionele architectuur en creëert een unieke ervaring voor bezoekers.

Naast het esthetische aspect, is er ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Voor de dakconstructie is gekozen voor de vorm van een Guangxi bamboevlot in plaats van traditionele keramische tegels. Daarnaast is de vorm van de lucht in het plafond gebruikt als verlichting, waardoor het natuurlijke licht van Guangxi in de ruimte wordt gesimuleerd.

Het ontwerp van het Guang Xi Culture Modern Museum kende enkele uitdagingen. Het creëren van een ruimte waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de cultuur en tegelijkertijd kunnen genieten van een maaltijd vereiste een zorgvuldige balans tussen esthetiek en functionaliteit. Het gebruik van rustieke en ruwe verf op de muren, in combinatie met strakke lijnen, creëert een eigentijds gevoel dat de relatie tussen architectuur en mens opnieuw definieert.

Het Guang Xi Culture Modern Museum is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp wordt erkend voor zijn creatieve en ingenieuze benadering, waarbij ervaring en vindingrijkheid centraal staan. Het draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Fotografie: WYAP STUDIO


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Vison Xu
Afbeeldingscredits: PHOTOGRAPHY:WYAP STUDIO
Projectteamleden: Vison Xu
Projectnaam: Guang Xi Culture Modern Museum
Projectklant: Vison Xu


Guang Xi Culture Modern Museum IMG #2
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #3
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #4
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #5
Guang Xi Culture Modern Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp