Droomvilla: Een Elegante Boerderijstijl in Taoyuan, Taiwan

Een Uniek Ontwerp van Kirstin Fu-Ying Wang

Inleiding

De droom van de heer Chen om een villa te bouwen voor zijn pensioen is werkelijkheid geworden met het ontwerp van Kirstin Fu-Ying Wang. Gelegen aan de rand van Taoyuan, Taiwan, is deze residentiële woning een perfecte mix van elegantie en boerderijstijl. Met een focus op ruimte en luxe, is deze villa een oase van rust en comfort.

De Unieke Eigenschappen van het Ontwerp

Het ontwerp van deze villa is uniek en onderscheidt zich van andere woningen. Kirstin Fu-Ying Wang heeft een elegante boerderijstijl gecreëerd door gebruik te maken van elementen zoals een schuin plafond met zichtbare houten balken, houten afwerking aan de kolommen en witte muren. Deze elementen vormen de basis en worden vervolgens gecombineerd met luxueuze elementen, verlichting en materialen om diepte en interesse toe te voegen aan het algehele ontwerp. Het kleurenschema is monotoon, wat zorgt voor een moderne, tijdloze en klassieke uitstraling. Elk individueel stuk is zorgvuldig gekozen om interesse en een focuspunt toe te voegen aan elke ruimte.

Technologie en Realisatie

Om dit ontwerp te realiseren, waren verschillende technieken en vakmanschap nodig. Het project omvatte gedetailleerde timmerwerken, coördinatie van elektrische en mechanische diensten, schilderen, installatie van een nieuwe keuken en badkamerapparatuur, meubelselectie en stoffering door het hele huis. Met een interieuroppervlakte van 147 vierkante meter is elk detail zorgvuldig overwogen en uitgevoerd om de visie van de heer Chen tot leven te brengen.

Interactie en Functionaliteit

De villa is ontworpen met het oog op functionaliteit en gebruiksgemak. Het openbare gedeelte bestaat uit een ruime woonkamer, open keuken en eetruimte, en een bar. De keuken biedt een prachtig uitzicht op de voortuin en de tuin. Het privégedeelte van het huis omvat een grote slaapkamer en een luxe ensuite badkamer. Een aangrenzende tuin zorgt voor natuurlijk licht en een vredige sfeer. Elk aspect van het ontwerp is zorgvuldig overwogen om een comfortabele en functionele leefruimte te creëren.

Locatie en Tijdlijn

Het project begon in april 2019 en werd in juli 2019 voltooid in Taoyuan, Taiwan. Gedurende deze periode werd er nauw samengewerkt met bouwers en ambachtslieden om de esthetiek van het oorspronkelijke concept te behouden, terwijl de praktische functionaliteit werd gewaarborgd. Het resultaat overtrof alle verwachtingen en de heer Chen is zeer tevreden met zijn droomvilla.

Uitdagingen en Onderzoek

Het ontwerpen en bouwen van deze villa bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het plafondontwerp was bijvoorbeeld een complexe taak, waarbij alle leidingen en draden verborgen moesten worden terwijl de hoogte en esthetische vorm behouden bleven. De zichtbare balken, bedekt met houtfineer, zijn kenmerkend voor de boerderijstijl. Het lichtontwerp benadrukt de schoonheid van het schuine dak en creëert een warme sfeer. De verlichtingsarmaturen en plafondventilator zijn zorgvuldig geselecteerd om een moderne en elegante stijl te creëren. Het ontwerpteam heeft intensief onderzoek gedaan om deze uitdagingen te overwinnen en een prachtig resultaat te bereiken.

Conclusie

Deze droomvilla is het resultaat van de inspanningen van Kirstin Fu-Ying Wang om de visie van de heer Chen werkelijkheid te laten worden. Met een elegante boerderijstijl, luxe elementen en een tijdloos ontwerp is deze villa een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het pensioen. Het project heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020, en wordt erkend voor zijn innovatie en vakmanschap.

Afbeeldingscredits: Kirstin Fu-Ying Wang

Intellectueel Eigendom: Alle rechten voorbehouden door Kirstin Fu-Ying Wang, 2009.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kirstin Fu-Ying Wang
Afbeeldingscredits: Images by Kirstin Fu-Ying Wang
Projectteamleden: Kirstin Fu-Ying Wang
Projectnaam: Dream Villa
Projectklant: Kirstin Fu-Ying Wang


Dream Villa IMG #2
Dream Villa IMG #3
Dream Villa IMG #4
Dream Villa IMG #5
Dream Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp