Woonkunst: Een Harmonie van Esthetiek en Comfort

Ting Hao Juan's 'Absolute Aesthetics' herschept residentiële ruimte

De zoektocht naar een thuis die zowel een warm hart uitstraalt als een esthetisch genoegen biedt, heeft geleid tot de creatie van 'Absolute Aesthetics' door ontwerper Ting Hao Juan. Dit project vertegenwoordigt een unieke fusie van kunst en dagelijks leven, waarbij elk detail zorgvuldig is overwogen om een ruimte te creëren die zowel functioneel als visueel verbluffend is.

De uitdaging van het ontwerpen van een eerste gezamenlijke woning voor een jong echtpaar werd door Ting Hao Juan met beide handen aangegrepen. Het resultaat is een dubbele woonkamer waarbij de sofa, bevrijd van de muur, centraal staat en zodoende een nieuwe dimensie aan de sociale ruimte geeft. De integratie van de warme oranje tinten van Hermes als hoofdvisueel element versterkt de aanwezigheid van kunstwerken en geeft de ruimte een waardige en unieke atmosfeer.

De gebruikte bouwmaterialen, zoals roestig antiek ogend marmer en speciaal bewerkt houtfineer, dragen bij aan de warme en comfortabele indruk van de woning. De grote kleurblokken en het gebruik van roosters en houtfineer tonen elegantie en warmte, terwijl de details van ijzer en glas een subtiele verfijning toevoegen.

Met een oppervlakte van 247,9 vierkante meter biedt het appartement ruimte aan drie slaapkamers, twee woonkamers en een eetkamer. De dubbele woonkamer, de eettafel met een veranderde richting en een bar van ongeveer 3,2 meter lengte optimaliseren de sociale interactie en bewegingsvrijheid binnen de ruimte. De semi-open keuken kan worden afgesloten om vet en rook te weren, of open blijven om de sociale ruimte te maximaliseren.

De open plattegrond van het sociale gebied is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gasten, met een dubbele woonkamer, een lange bar en glazen schuifdeuren die een comfortabele ervaring bieden. De binnenhuisstijl is afgestemd op de kunstcollectie van de cliënt, waardoor kunstwerken een prominente rol spelen in de esthetiek van de woning.

De ontwerpuitdagingen, waaronder budgetbeperkingen en het nauwkeurig visualiseren van de klant zijn ideale thuis, werden door het ontwerpteam met creativiteit en professionaliteit aangepakt. De combinatie van moderne en traditionele elementen, zoals marmer en glas, en de zachte verlichting door de stoffen heen, creëren een betoverende ambiance die warmte uitstraalt.

De 'Absolute Aesthetics' residentie van Ting Hao Juan is een toonbeeld van hoe kunst en leven samensmelten in een ruimte die aanvoelt als een poëtisch schilderij. Het project, voltooid in december 2022 in Taiwan, is een bewijs van een diepgaande verkenning van ambiance en toon, waarbij de woning niet alleen een plek is om te leven, maar ook een plek voor de ziel.

Deze bijzondere benadering van residentieel ontwerp heeft Ting Hao Juan een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ingenieus ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid authenticeert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ting-Hao Juan
Afbeeldingscredits: HAOYANG Interior Design
Projectteamleden: Ting-Hao Juan
Projectnaam: Absolute Aesthetics
Projectklant: HAOYANG Interior Design


Absolute Aesthetics IMG #2
Absolute Aesthetics IMG #3
Absolute Aesthetics IMG #4
Absolute Aesthetics IMG #5
Absolute Aesthetics IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp