Runway: Een Uniek Appartementontwerp dat Zelfexpressie en Innovatie Combineert

Een Meesterwerk van Bill Fong

Inleiding

Het appartementontwerp genaamd "Runway" is een meesterwerk gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Bill Fong. Geïnspireerd door de scherpe en hoekige producten van de eigenaar, die werkzaam is in de staalindustrie, heeft Fong een unieke ruimte gecreëerd die de achtergrond van de eigenaar weerspiegelt. Het concept van de startbaan werd gebruikt om de zelfexpressie van de eigenaar als ondernemer te benadrukken en hem een ​​heldere en opwaartse toekomst te wensen.

Deze unieke eigenschappen maken het ontwerp van "Runway" onderscheidend van andere ontwerpen. Fong heeft de verhoogde loopbrug in de ruimte vormgegeven als een startbaan en de functie van de ruimte gedefinieerd door middel van vloer- en hoogteverschillen. In plaats van massieve muren heeft hij plafonds onder verschillende hoeken gebruikt om de algehele uitstraling van de openbare ruimte te vergroten. De kleur van de ruimte is cementgrijs met warm houtnerf, en natuurlijk licht wordt binnengebracht via houten lamellen. Met een duidelijke ontwerpopzet kan de ruimte zich op elk moment manifesteren.

Voor de realisatie van het ontwerp heeft Fong gebruik gemaakt van Cement Texture (Mirco Topping), een milieuvriendelijke coating ontwikkeld door een team uit Taiwan. Deze coating is afkomstig van het reservoirslib van Taiwan en is een milieuvriendelijk gerecycled materiaal met eigenschappen zoals milieudoordringbaarheid, waterdichtheid en bescherming tegen muurkanker. Het is een puur natuurlijk product dat geschikt is voor het vochtige weer in Taiwan.

Het appartement heeft een interieur van 116 vierkante meter met een hoofdslaapkamer met kleedkamer, een logeerkamer, een opslagruimte, twee badkamers, een voorkamer en een woonkamer, en een keuken met een werkbalcon. De ruimte is zorgvuldig ontworpen om een ​​comfortabele en functionele leefomgeving te bieden.

Om de visuele consistentie van de ruimte te waarborgen, heeft Fong mechanismen gebruikt als busdeuren voor de twee badkamers en de kleedkamer. Naast een efficiënter gebruik van de ruimte, zorgt het frameless design van de busdeuren ervoor dat de muren er schoner en netter uitzien. Er is ook een raam geplaatst in de muur tussen de hoofdbadkamer en de slaapkamer, waardoor het licht van het badkamerraam de slaapkamer kan binnendringen en de lichtinval en temperatuur kan verhogen. Het hoofdeinde van het bed heeft een trapeziumvorm om de uitstekende structurele balken te omhullen en een functionele afwerking te creëren.

Het "Runway" appartementontwerp werd voltooid in juni 2019 in Kaohsiung, Taiwan. Het project was een uitdaging vanwege het beperkte budget, waarbij de loodgieterij, structuur, scheidingswanden en ontwerp allemaal binnen het budget moesten vallen. Fong heeft gebruik gemaakt van dynamisch ontwerp om het aantal scheidingswanden te verminderen en heeft de decoratieve effecten bereikt door middel van verhogingen, cementcoating en houtnerfafwerking om de ruimte te verrijken met de warmte van een thuis. In de structurele uitsteeksels, leidingen en allerlei lijnen heeft hij op maat gemaakte bekledingsstructuren ontworpen om ze te verbergen en een schone visuele ruimte te presenteren.

Het ontwerp van "Runway" is een verbluffend voorbeeld van hoe kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie samenkomen om een ​​unieke leefomgeving te creëren. Het combineert zelfexpressie en innovatie op een harmonieuze manier en biedt de eigenaar een ruimte die zijn persoonlijkheid weerspiegelt en hem inspireert om naar nieuwe hoogten te streven.

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Afbeelding #2: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Afbeelding #3: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Afbeelding #4: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Afbeelding #5: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie "Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp". Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het "Runway" appartementontwerp is erkend voor zijn sterke technische en creatieve vaardigheden en zijn vermogen om kunst, wetenschap, ontwerp en technologie te integreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bill Fong of Dimension Interior Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Image #2: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Image #3: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Image #4: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019. Image #5: Ar Her Kou Photography Studio, Runway, 2019.
Projectteamleden: Bill Fong of Dimension Interior Design
Projectnaam: Runway
Projectklant: Bill Fong of Dimension Interior Design


Runway IMG #2
Runway IMG #3
Runway IMG #4
Runway IMG #5
Runway IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp