Aschon: Een Vintage-stijl Haarsalon met een Modern Tintje

Een unieke combinatie van retro en eigentijds design

De warme en lichte materialen creëren een gezellige ambiance die uitnodigend aanvoelt.

Aschon, een bekende haarsalon in Taipei, heeft onlangs zijn vierde vestiging geopend. Deze nieuwe salon combineert op unieke wijze retro-elementen uit de Showa-periode met eigentijds design. Het resultaat is een schone en elegante sfeer die klanten een luxueuze en warme ervaring biedt, vergelijkbaar met ontspannen in een comfortabele lounge.

De hoofdsalon van Aschon is voorzien van decoratieve schermwanden gemaakt van geweven rattan, afgewerkt met messing en walnoothout. Deze prachtige details geven de ruimte een verfijnde uitstraling. Daarnaast zorgt het contrast tussen de groene en koraaltinten voor een moderne touch.

De kleurenschema's van de salon zijn zorgvuldig gekozen om een moderne en levendige sfeer te creëren. Het gebruik van geloogd hout, rattan en geweven leer voegt een tastbaar element toe aan het ontwerp. Daarnaast zorgen de levendige keramische tegels en terrazzosteen voor een verfrissende en eigentijdse uitstraling.

Met een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter biedt de salon voldoende ruimte voor klanten om te ontspannen en te genieten van de professionele diensten die Aschon te bieden heeft. De locatie in een steegje in het oostelijke district van Taipei draagt bij aan de unieke sfeer van de salon.

Aschon is ontworpen door het team van Creep Design, onder leiding van hoofdontwerper YU-ZU CHUANG, SHIH-YAO HUANG, CHIA-CHI KUO en YI-HSUAN HO. Het team heeft zich gericht op het creëren van warme en tijdloze ruimtes met oog voor vakmanschap. Ze hebben inzichten geboden over het creëren van unieke en gedenkwaardige salonervaringen.

De nieuwe Aschon-salon heeft enkele uitdagingen met betrekking tot functionaliteit en het creëren van een unieke identiteit overwonnen. Het resultaat is een luxueuze en warme klantbeleving die doet denken aan ontspannen in een comfortabele huiskamer.

Aschon's vierde vestiging is een ware blikvanger geworden en heeft al erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die getuigen van creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Met zijn unieke combinatie van retro en eigentijds design is Aschon een salon die klanten een bijzondere ervaring biedt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe look of gewoon wilt ontspannen en genieten van de sfeer, Aschon is de perfecte bestemming.

Beeldcredits: Brad Wu Photography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Creep Design
Afbeeldingscredits: Brad Wu Photography
Projectteamleden: Main Designer: YU-ZU CHUANG, Main Designer: SHIH-YAO HUANG, Main Designer: CHIA-CHI KUO, Designer: YI-HSUAN HO
Projectnaam: Aschon
Projectklant: Creep Design


Aschon IMG #2
Aschon IMG #3
Aschon IMG #4
Aschon IMG #5
Aschon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp