Peace of Mind: Een Oase van Rust en Natuur in New Taipei City

Een Interieurontwerp van Yi-Lun Hsu

Inleiding

In een wereld die steeds hectischer wordt, zoeken mensen steeds vaker naar manieren om rust en sereniteit in hun leven te brengen. Het Peace of Mind-project, ontworpen door Yi-Lun Hsu, biedt een oase van rust en natuur in het hart van New Taipei City. Dit unieke interieurontwerp combineert de schoonheid van de natuur met moderne esthetiek en creëert zo een plek voor meditatie en zelfgenezing.

Geïnspireerd door de wens om de natuur te beschermen, kocht de opdrachtgever het laatste onontwikkelde stuk land aan de bergzijde van Xindian. Ze richtte de Educational Foundation op om de dieren en planten in dit bos te beschermen. Het ontwerpteam kreeg de taak om een ruimte te creëren waar de opdrachtgever yoga kon beoefenen, schilderen, zingen en muziek maken. Het resultaat is een appartement op de begane grond met open en onafhankelijke voortuinen en achtertuinen.

Ontwerpkenmerken

Het Peace of Mind-appartement is een unieke combinatie van binnen- en buitenruimte. Het ontwerpteam heeft de voortuin omgetoverd tot een zwevende watertuin en de achtertuin tot een natuurlijke wereld van varens en vanille. De piano kamer en de buitenruimte van de hoofdslaapkamer zijn verbonden door een verhoogd platform. De piano kamer biedt een prachtig uitzicht van 90 graden en is ontworpen als een contemplatieve hoek met eikenhout als hemel en teakhout als grond. Het platform voor de hoofdslaapkamer is een semi-overdekte yogaruimte, waar de opdrachtgever kan mediteren of buitenyoga kan doen.

Materialen en Technologie

Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan natuurlijke materialen om de voorkeur van de opdrachtgever voor de natuur te weerspiegelen. In dit project zijn onder andere inheemse houtsoorten uit Taiwan, steen, houtwolcementplaten, rotan, katoen en linnen gebruikt. Het gebruik van tropische regenwoudsoorten is echter uitgesloten om de duurzaamheid van het ontwerp te waarborgen.

Ontwerpuitdagingen en Resultaten

Een van de uitdagingen van dit project was het creëren van een geluidsdichte en inspirerende studio voor de opdrachtgever, die behoefte had aan een rustige omgeving voor opname en creatie. Het ontwerpteam koos speciaal voor houtwolcementplaten om de muren en het plafond van de studio te bekleden. Deze materialen zorgen niet alleen voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie en verbetering van de akoestiek, maar bieden ook een rustieke schoonheid die perfect past bij het algehele ontwerpconcept.

Conclusie

Het Peace of Mind-project is een perfect voorbeeld van hoe interieurontwerp kan bijdragen aan een gevoel van rust en welzijn. Door de natuurlijke elementen te combineren met moderne esthetiek, heeft Yi-Lun Hsu een ruimte gecreëerd waar de opdrachtgever volledig kan ontspannen en zich kan concentreren op haar persoonlijke groei en genezing. Het resultaat is een uniek interieurontwerp dat de schoonheid van de natuur naar de stad brengt.

Beeldcredits: Chi-Shou Wang

Auteursrecht: Minature Interior Design Ltd., 2021

Awards en Erkenning

Het Peace of Mind-project heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het goed ontworpen, praktische en innovatieve karakter van het project, dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Chi-Shou Wang
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu Chen-Chia Chang
Projectnaam: Peace of Mind
Projectklant: Yi-Lun Hsu


Peace of Mind IMG #2
Peace of Mind IMG #3
Peace of Mind IMG #4
Peace of Mind IMG #5
Peace of Mind IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp