Landschapsindruk: Een Vreedzaam Toevluchtsoord in de Stad

Een Nieuw Bouwproject Ontworpen door Jau-Siang Li en Chia-Wei Tsai

Heeft u ooit gedroomd van een leefruimte die innerlijke rust biedt als een toevluchtsoord in de stad? Het project "Landschapsindruk" is een nieuw gebouwd huis met ruwe pleistermuren, waarbij de ontwerpers de open-end methode hebben toegepast om transparantie en helderheid te vergroten. Tegelijkertijd is het openbare gedeelte voorzien van glazen scheidingswanden die passen bij de vitale grijstint. Door het interieur op passende wijze te decoreren, straalt de ruimte een virtuele en realistische sfeer uit en creëert het een vreedzame atmosfeer voor het huiselijk leven.

Het creëren van een gevoel van transparantie door tijd en ruimte was essentieel bij het ontwerpen van dit project. Daarom hebben de ontwerpers de open-end methode toegepast op het openbare gedeelte binnen het nieuw gebouwde huis met ruwe pleistermuren. Tegelijkertijd is de entree gemaakt met dunne en delicate metalen planken, waardoor gebruikers items kunnen plaatsen en tentoonstellen terwijl de zone wordt afgescheiden van andere gebieden.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn onder andere latexverf, driedimensionale getextureerde tegels, paddenstoelrotsen, hardwarestukken, metalen verlichting en wandlampen gebruikt. De televisiewand is gemaakt van grijs-witte marmeren platen die landschapsbeelden weergeven, terwijl er onder en rondom de muren marmeren platen met inktvlekken zijn gebruikt. Milieuvriendelijke paddenstoelrotsen zijn toegepast op de muren van de studeerkamer, terwijl driedimensionale getextureerde tegels zijn gebruikt op de muren van de eetkamer en de scheidingswanden van de studeerkamer.

Dit project is een nieuw gebouwd huis met ruwe pleistermuren. De 45-ping ruimte is voorzien van vier slaapkamers en haalt inspiratie uit landschapsbeelden. De televisiewand in het openbare gedeelte is gemaakt van marmeren platen die een gevoel van vlekken, royale luxe en lichtheid uitstralen. Om de saaiheid en zwaarte van grijstinten te vermijden, zijn er op verschillende manieren glazen scheidingswanden geplaatst om visuele transparantie te creëren. Bovendien zijn metalen zijbalken, uitgeholde kasten en verlichting gebruikt om de ruimte een gevoel van elegantie te geven.

Over het algemeen is de ruimte verdeeld in een stabiele en vreedzame toon; verschillende maar vergelijkbare materialen zijn gedecoreerd om een rijke en veranderende ruimtelijke sfeer te creëren. Naast het afstemmen van de algehele toon, hebben de ontwerpers de open-end methode toegepast om een soepele verkeersstroom te creëren; elke ruimte is voorzien van voldoende kasten om te voldoen aan de opslagbehoeften van de bewoners.

Het project begon in juni 2020 en werd in februari 2021 voltooid in New Taipei City, Taiwan.

Dit interieurontwerp is geïnspireerd op landschapsbeelden met inktvlekken. De grijstinten in de woning stralen elegantie en rust uit door het gebruik van steenkorrels, goud-ingelegde hardware, glas, ophangende schilderijen en andere decoraties. Bovendien verschilt de ruimtelijke verbeelding van traditionele interieurontwerpen door een tijdsportaal te creëren tussen het verleden en de toekomst, waardoor gebruikers kunnen genieten van de gezelligheid en romantiek van landschapsbeelden.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beeldcredits: Chiyan Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiyan Interior Design
Afbeeldingscredits: Chiyan Design
Projectteamleden: Jau-Siang Li, Chia-Wei Tsai
Projectnaam: Landscape Impression
Projectklant: Chiyan Interior Design


Landscape Impression IMG #2
Landscape Impression IMG #3
Landscape Impression IMG #4
Landscape Impression IMG #5
Landscape Impression IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp