Ontwerpnaam: The Night Sky

Ontwerper: Jau-Siang Li, Steven Sun en Pei-Ling Liu

Inleiding

Het ontwerp van The Night Sky is gebaseerd op een vintage Engelse stijl en combineert klassieke meubels, vintage spiegels, ijzeren rekken en houten wanden. Om een overweldigende indruk van de ruimte te voorkomen, gebruikt de ontwerper blauwe verf, blauw behang, kristalwitte tegels en wandlampen om de ruimte te decoreren. Daarnaast combineert de ontwerper de ruime indeling met een gastvrijheid in hotelstijl om een klassieke maar moderne sfeer te creëren.

Met eigentijdse beelden begint de ontwerper het project met een vintage Britse stijl en verwacht een ruimte te creëren die lijkt op een hotel. Om het stereotype van een retrostijl te vermijden, gebruikt de ontwerper eigentijdse en textuurrijke klassieke meubels om het project te decoreren. Bovendien creëren de ontwerptechnieken verschillende lagen van verschillende materialen in dezelfde tint en brengen ze de sfeer van vintage Engeland en eigentijdse gastvrijheid naar de locatie.

Voor de realisatie van het ontwerp worden kunstschilderijen, kristalwitte tegels, smeedijzeren werk, wandlampen, metselwerk vloeren en houten kasten gebruikt.

De ruimte heeft een oppervlakte van 115 vierkante meter en bestaat uit 4 kamers. Met een open plattegrond behoudt het openbare gedeelte een luchtige interieurruimte en zijn de meubels goed afgestemd met banken, stoelen en bureaus om een harmonieuze en rustige ruimte te creëren. Tegelijkertijd, om de rigide en primitieve onderscheidingen in de ruimte te elimineren, trimt de ontwerper de vierkante plafonds en verwijdert hij de balken met gebogen vormen. De laatste details van bruine tinten, antieke houttinten en blauwe verf geven de ruimte een elegante uitstraling.

Het ontwerp van The Night Sky is geïnspireerd op een hotel en de ontwerper gebruikt ingebouwde lineaire verlichting met een warme, gele gloed om bij het houten interieur te passen en het vintage gevoel van een Brits hotel naar voren te brengen. De ruimte is ontworpen als een gastvrije ruimte, met een ruime en niet-drukke benadering van openheid, met gebogen vormen en lineaire groeven om de visuele verlenging en verschillende lagen te weerspiegelen.

Het project begon in januari 2021 en werd in juni 2021 voltooid in New Taipei City, Taiwan.

De ontwerper heeft uitgebreid onderzoek gedaan voor dit ontwerp. Het project begint met een hotelachtige entree, die wordt benadrukt door een rustige en textuurrijke ronde ijzeren scheidingswand die een indrukwekkend proloog opent naar het openbare gedeelte. Het hele project is geïnspireerd op het hotel en de ontwerper gebruikt verzonken lineaire verlichting met een warme, gele gloed om bij het houten interieur te passen en het vintage gevoel van een Brits hotel naar voren te brengen. De ruimte is ontworpen als een gastvrije ruimte, met een ruime en niet-drukke benadering van openheid, met gebogen vormen en lineaire groeven om de visuele verlenging en verschillende lagen te weerspiegelen.

Het ontwerp van The Night Sky heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. De ruimte is gedecoreerd in een vintage Britse stijl. Om een overweldigende sfeer te voorkomen, gebruikt de ontwerper een verscheidenheid aan materialen in de planning van het project. De ontwerper verfraait de houtkleurige ruimte met kristalwitte tegels en blauwe verf, ijzeren kroonluchters en ronde ijzeren glazen schermen, die duidelijk de zones van het openbare gedeelte definiëren.

De ontwerper creëert een Engelse elegantie met houttinten, metalen kroonluchters en vintage spiegels. Om het beklemmende gevoel van de ruimte door de diepe retrotoon te vermijden, gebruikt de ontwerper blauwe verf en kristalwitte tegels om een harmonieus en indrukwekkend visueel effect te creëren. De open plattegrond van de ruimte wordt aangevuld met een selectie van meubels, waardoor de klant een elegante sfeer krijgt.

Afbeeldingcredits: ChiYan Design

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiyan Interior Design
Afbeeldingscredits: ChiYan Design
Projectteamleden: Jau-Siang Li, Pei-Ling Liu, Steven Sun
Projectnaam: The Night Sky
Projectklant: Chiyan Interior Design


The Night Sky IMG #2
The Night Sky IMG #3
The Night Sky IMG #4
The Night Sky IMG #5
The Night Sky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp