Geneo Showroom Design: Een Unieke Beleving van Technologie en Natuur

Een blik op het prijswinnende showroomontwerp van Belina Zhang

In de wereld van technologiegedreven schoonheidsproducten is Geneo een merk dat technologie combineert met natuurlijke huidverzorgingsingrediënten. Het showroomontwerp van Geneo, gecreëerd door ontwerper Belina Zhang, is een meesterwerk dat de unieke eigenschappen van het merk tot leven brengt. Met een combinatie van innovatieve ruimtes en verlichting, biedt het ontwerp een onvergetelijke ervaring voor bezoekers.

Geïnspireerd door de elementen zuurstof, water en planten, die de basis vormen van Geneo-producten, heeft het showroomontwerp deze elementen geïntegreerd in de ruimte. Het doel was om een interactieve ervaring te creëren tussen de bezoekers en de showroom. Door productgerelateerde elementen te combineren met de faciliteiten in de showroom, wordt de unieke sfeer van het merk Geneo gepresenteerd.

Het showroomontwerp begint al bij de ingang, waar bezoekers worden verwelkomd door een reeks opvallende installaties, waaronder een muur met stromend water, een bubbelwand, een portretwand en een 5D-bioscoop. Deze setups laten elke bezoeker direct kennismaken met de voordelen van de producten van Geneo, alsof ze zich in een exclusieve ruimte van het merk bevinden.

Het gebruik van pseudo cement, terrazzo en andere bouwmaterialen die er natuurlijk en primitief uitzien, geeft het showroomontwerp een stijl die de oorsprong van het merk benadert. Dit zorgt voor een unieke en authentieke uitstraling die perfect past bij de identiteit van Geneo.

Met een oppervlakte van 280m² biedt de showroom voldoende ruimte voor verschillende functionele gebieden. Elke ruimte is zorgvuldig ontworpen om bezoekers een unieke ervaring te bieden en hen kennis te laten maken met de producten en diensten van Geneo.

Een van de hoogtepunten van het showroomontwerp is de interactieve bubbelwand bij de ingang. Deze installatie reageert op beweging en toont verschillende soorten planten, waardoor de diverse en natuurlijke productingrediënten van Geneo visueel worden weergegeven. In het videogedeelte van de showroom zorgt het verlichtings- en geursysteem op het plafond ervoor dat kleur en geur variëren afhankelijk van de inhoud van de video, waardoor bezoekers worden ondergedompeld in een zintuiglijke ervaring op het gebied van zicht, geur en geluid.

Het showroomproject van Geneo begon in oktober 2022 en de constructie startte in december 2022. De winkel opende haar deuren in februari 2023. Het ontwerpteam heeft veel onderzoek gedaan naar de behoeften van de klanten en heeft zich gericht op het creëren van een natuurlijke, gezonde schoonheidsbeleving. Het showroomontwerp en de bijbehorende installaties dragen bij aan een ontspannen en onderscheidende ervaring voor de bezoekers.

Het showroomontwerp van Geneo heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Geneo combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Het showroomontwerp van Geneo, gecreëerd door Belina Zhang, is een meesterwerk dat de unieke eigenschappen van het merk tot leven brengt. Met zijn combinatie van technologie en natuurlijke elementen biedt het ontwerp een onvergetelijke ervaring voor bezoekers. Het is een perfecte weerspiegeling van de missie van Geneo om technologie en natuurlijke schoonheid samen te brengen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Belina Zhang
Afbeeldingscredits: Belina Zhang
Projectteamleden: Belina Zhang
Projectnaam: Geneo
Projectklant: Belina Zhang


Geneo IMG #2
Geneo IMG #3
Geneo IMG #4
Geneo IMG #5
Geneo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp