Grayscale: De Overgang van Elegantie

Een Modern en Minimalistisch Ontwerp van Rong Ruei Tian

Inleiding

De Grayscale The Transition of Elegance, ontworpen door Rong Ruei Tian, is een adembenemend residentieel appartement dat moderniteit en minimalisme combineert. Met grote ramen die uitkijken op het stadslandschap en de gemeenschappelijke binnenplaats, creëert dit ontwerp een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenwereld. Met een kleurenpalet van grijstinten en strakke lijnen straalt dit appartement een elegante sfeer uit.

Body

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de ruimte zelf. Met een oppervlakte van ongeveer 66m2 en een plafondhoogte van 4,2 meter, is dit appartement een oase van natuurlijk licht. Het ontwerpteam heeft rekening gehouden met de wensen van de bewoners, die graag gasten ontvangen in een open gemeenschappelijke ruimte. De rest van het ontwerp is overgelaten aan het creatieve oordeel van het team.

Het gebruik van verschillende materialen draagt bij aan de unieke uitstraling van dit appartement. Marmer, faux paint, metalen onderdelen, metalen panelen, melamine panelen en faux stenen tegels zijn enkele van de gebruikte bouwmaterialen.

Het ontwerp van Grayscale The Transition of Elegance is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. De lange gebogen schoenenkast in de foyer vormt een visueel aantrekkelijk element dat praktisch is en tegelijkertijd de aandacht vestigt op het uitzicht. De open en lichte indeling van de woonkamer, eetkamer en keuken zorgt voor een positieve indruk bij de bewoners en hun kinderen. De stalen ladder die de bovenste en onderste ruimtes met elkaar verbindt, zorgt voor een interessant designelement en biedt gemakkelijke toegang tot de kinderkamer op de duplex. Het ontwerp van dit appartement is zorgvuldig doordacht om een comfortabele en functionele leefruimte te creëren.

Grayscale The Transition of Elegance is gelegen in Taipei City, Taiwan en werd voltooid in december 2021.

Conclusie

Met zijn moderne en minimalistische ontwerp, grijstinten en strakke lijnen, is Grayscale The Transition of Elegance een ware blikvanger. Dit residentiële appartement biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke leefruimte, maar ook een functionele en comfortabele omgeving. Het ontwerp weerspiegelt de visie en creativiteit van ontwerper Rong Ruei Tian en is een ware aanwinst voor de stad Taipei.

Afbeeldingscredits: Fotograaf MD, Grayscale The Transition of Elegance, 2021.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Grayscale The Transition of Elegance wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rong Ruei Tian
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer MD, Grayscale The Transition of Elegance, 2021.
Projectteamleden: Rong Ruei Tian
Projectnaam: Grayscale The Transition of Elegance
Projectklant: Rong Ruei Tian


Grayscale The Transition of Elegance IMG #2
Grayscale The Transition of Elegance IMG #3
Grayscale The Transition of Elegance IMG #4
Grayscale The Transition of Elegance IMG #5
Grayscale The Transition of Elegance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp