Rock Fire Praise: Een Unieke Japanse Barbecue-ervaring

Ontwerper Yuquan Li brengt de oeroude kunst van het barbecueën tot leven

Inspired by petroglyphs van onze voorouders die 12.000 jaar geleden vuur maakten en vlees roosterden in de Altamira-grotten op het Iberisch schiereiland, heeft ontwerper Yuquan Li een unieke eetruimte gecreëerd die de oeroude concepten van vleesetende gerechtigheid combineert met de Japanse culinaire zoektocht naar de oorspronkelijke schoonheid van voedselingrediënten.

De Rock Fire Praise is een Japanse barbecue-restaurant met een thema dat zich richt op de oeroude kunst van het barbecueën. Het kleurenschema van rood en zwart symboliseert rots en vuur, waardoor een rustige maar eruptieve stijl ontstaat. De interactie tussen de twee contrasterende kleuren zorgt voor een sterke visuele impact die, in combinatie met Japanse stijl zachte meubels, de merkfilosofie van vleesetende gerechtigheid overbrengt en de oeroude verlangens van klanten naar vlees oproept.

De ruimte is gemaakt van ruw oppervlakkig gerookt eiken en ongelijkmatig poreuze vulkanische rots, wat een gevoel van historische rijkdom en authenticiteit toevoegt door de natuurlijke textuur en gebreken van de materialen. De tweede verdieping maakt gebruik van bamboehekken, houten heggen en Japanse shoji-deuren om de ruimte te verdelen in een wabi sabi-stijl, die in combinatie met de getextureerde, organische zachte meubels meer historische rijkdom en authenticiteit toevoegt en de strengheid van de eerste verdieping neutraliseert.

De Rock Fire Praise bevindt zich in het Shang Hai Sunshine Garden appartementencomplex in het Longhu District, Shantou, Guangdong Province, China. Het ontwerp van het project begon in mei 2020 en in oktober 2020 opende het restaurant zijn deuren voor het publiek. Ondanks het feit dat het restaurant minder klanten heeft dan andere restaurants in de omgeving, vanwege het lokale consumptieniveau en de positionering als een Japans barbecue-restaurant, heeft de ontwerper geprobeerd om consumenten een multisensorische ervaring te bieden en de associatie van gerechtigheid op te roepen om een goed merkimago en reputatie te creëren.

De grootste uitdaging van het ontwerp was het conflict tussen het merkconcept van vleesetende gerechtigheid en het moderne gezonde dieet, dat afwijzing van consumenten kan veroorzaken. Daarom is het project erop gericht om de interesse van klanten te wekken door middel van scènesimulatie en hun verlangen naar vlees en reflectie van gerechtigheid te inspireren door het gevoel van historische rijkdom. De authentieke textuur van de materialen en meubels toont de zoektocht naar de oorspronkelijke schoonheid van ingrediënten, roept een gevoel van gerechtigheid op en leidt consumenten om van voedsel te genieten.

De Rock Fire Praise heeft de prestigieuze Silver A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Met zijn unieke benadering van het ontwerp en de uitvoering van een Japanse barbecue-ervaring, heeft de Rock Fire Praise bewezen dat het mogelijk is om een oeroude kunstvorm nieuw leven in te blazen en een unieke eetervaring te creëren die klanten aanspreekt en hen inspireert om de oorspronkelijke schoonheid van voedselingrediënten te waarderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuquan Li, Xinyu Zhang
Afbeeldingscredits: Yuquan Li, Xinyu Zhang
Projectteamleden: Yuquan Li, Xinyu Zhang
Projectnaam: Rock Fire Praise
Projectklant: Yuquan Li, Xinyu Zhang


Rock Fire Praise IMG #2
Rock Fire Praise IMG #3
Rock Fire Praise IMG #4
Rock Fire Praise IMG #5
Rock Fire Praise IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp