Waar Dromen Liggen: Een Unieke Ring van Yuk King Hui

Een combinatie van kunst en technologie in een sieradenontwerp

De bekroonde ontwerper Yuk King Hui presenteert een unieke ring, geïnspireerd door dromen en diepzee-organismen. Een combinatie van twee ringen, het ontwerp is een viering van individualiteit en vakmanschap.

Yuk King Hui, een bekende naam in de wereld van het sieradenontwerp, heeft een unieke ring gecreëerd die de grenzen van creativiteit en technologie verlegt. De ring, genaamd "Waar Dromen Liggen", is een combinatie van twee ringen die op drie verschillende manieren kunnen worden gedragen. De ring is geïnspireerd door dromen en diepzee-organismen, wat resulteert in een ontwerp dat even uniek en kleurrijk is als de wezens die de diepten van de oceaan bewonen.

De ring is volledig gezet in 18k geelgoud en bevat meer dan 20 karaat aan meer dan 900 kleursaffieren in 100 verschillende tinten, versierd met Alexandriet, Tanzaniet, Tsavoriet, witte en champagne diamanten. Het ontwerp is het resultaat van meer dan 500 uur aan engineering en vakmanschap, waarbij de ring is afgewerkt met gezette stenen in alle dimensies met 4 verschillende soorten zettingen: Bezel Setting, Semi-Bezel setting, Gypsy setting en Micro pave setting.

De unieke eigenschappen van de ring zijn niet alleen te vinden in het ontwerp, maar ook in de gebruikte materialen. Tussen alle kleursaffieren zijn verspreide Alexandrieten te vinden, die populair bekend staan als 'Emeralds by day, rubies by night' vanwege hun kleurveranderingsfenomeen, dat een verschuiving van hun groene tinten naar rood veroorzaakt bij interactie met verschillende soorten verlichting.

Het project begon in oktober 2021 en werd voltooid in januari 2021 in Hong Kong. Het was een uitdaging om een ontwerp te creëren dat zowel technisch haalbaar was als trouw bleef aan de inspiratie van de ontwerper. Het resultaat is echter een ring die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een statement maakt over de drager.

De "Waar Dromen Liggen" ring is bekroond met de Zilveren A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.

Met zijn unieke ontwerp en vakmanschap is de "Waar Dromen Liggen" ring een prachtig voorbeeld van hoe kunst en technologie kunnen samenkomen om iets werkelijk buitengewoons te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuk King Hui
Afbeeldingscredits: All images: Yuk King Hui Video Credits: Effect Technical Director. FXTD/ Nigel Hui. Director and Videos/ Yuk King Hui
Projectteamleden: Yuk King Hui
Projectnaam: Where Dreams Lie
Projectklant: Yuk King Hui


Where Dreams Lie IMG #2
Where Dreams Lie IMG #3
Where Dreams Lie IMG #4
Where Dreams Lie IMG #5
Where Dreams Lie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp