De Droom van de Blauwe Handmatige Klasse: Een Verheven Verpakking voor Premium Baijiu

De Kunst van Verpakking: Het Verhaal van een Unieke Baijiu Fles

In een wereld waar de verpakking vaak net zo belangrijk is als het product zelf, brengt de 'Droom van de Blauwe Handmatige Klasse' een ode aan de Chinese geest van vakmanschap door middel van een uniek ontwerp voor premium baijiu.

De 'Droom van de Blauwe Handmatige Klasse' is een premium baijiu van het merk YANGHE, ontworpen door Jingzhang Xiao, Ru Li en Aizong Lin. De inspiratie voor het ontwerp komt van de kleurverandering van kelderslib tijdens het brouwproces. De fles is ontworpen in de vorm van een geërfde traan, met een combinatie van zandstralen in de vorm van losse letterdruk. Het handmatige hameren geeft de fles een warme aanraking, vergelijkbaar met kelderslib, en is afgewerkt in donkerblauw en metallic goud.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, is de nadruk op vakmanschap en oudheid. De fles is een boog van de Klassieke Tuinen van Suzhou en beschrijft de twaalf belangrijke gebeurtenissen die de Yanghe Groep heeft ondergaan. Deze gravures weerspiegelen de vindingrijkheid van de ambachtelijke werkplaats van de drank. De fles is gezandstraald voordat deze wordt gecoat met hamerslagverf. De zachte, warme coating voelt aan als kelderslib en is gegraveerd met Chinese karakters die een eerbetoon zijn aan het ultieme vakmanschap.

De productie van de fles vereiste een doorlopende verfijning om een doorbraak te bereiken in de hoge combinatie van ontwerp, technologie en vakmanschap. De fles is gezandstraald om een handgemaakte gehamerde textuur te weerspiegelen, met een gematteerd gevoel en vergelijkbaar met kelderslib. De doos is gemaakt van blauw gevlamd leer met houtachtig papier, en is warm geperst met de 12 momenten van Yanghe die de dop echoën.

De 'Droom van de Blauwe Handmatige Klasse' maakt gebruik van de vier-coderingstechnologie, die van buiten naar binnen laag voor laag versterkt. De vier-in-één anti-namaaktechnologie, die de splitsstructuur versterkt, is de meest geavanceerde technologie die de industrie heeft gepatenteerd. Dit zorgt voor een krachtige strijd tegen de productie en marketing van vervalsingen, beschermt de rechten van het merk en stelt gebruikers gerust.

De 'Droom van de Blauwe Handmatige Klasse' is niet alleen een premium baijiu, maar vertegenwoordigt ook de Chinese geest in het vakmanschap. Het is een levend artefact in een drinkvat, een vintage geest in een kunstwerk. Dit ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Liu
Afbeeldingscredits: Wen Liu
Projectteamleden: Creative Director:Liandong Zhang; Creative Director:Huashuang Liu; Creative Director:Zhaoxin Zhu; Designer:Jingzhang Xiao; Designer:Ru Li; Designer:Aizong Lin
Projectnaam: Dream of the Blue Manual Class
Projectklant: Wen Liu


Dream of the Blue Manual Class IMG #2
Dream of the Blue Manual Class IMG #3
Dream of the Blue Manual Class IMG #4
Dream of the Blue Manual Class IMG #5
Dream of the Blue Manual Class IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp