Treasured Brew of the Cave: Chinese Baijiu Packaging met een moderne esthetiek

Een nieuwe kijk op een klassiek ontwerp

De Treasured Brew of the Cave is een unieke Chinese Baijiu-verpakking ontworpen door Tiger Pan. Het ontwerp behoudt de essentiële kenmerken van de traditionele zakfles, maar voegt een eigentijdse esthetiek toe die de verwachtingen van consumenten overtreft.

De Treasured Brew of the Cave is geïnspireerd op de traditionele opslagmethode van Dongzang in Chinese Baijiu. Deze hoogwaardige gedistilleerde drank wordt langdurig opgeslagen in de Miao-grot van de Wenrun-supermarkt voordat hij wordt gebotteld. Het ontwerp behoudt de herkenbare vorm van de zakfles, maar vervangt het traditionele porselein door glas. Op de bodem van de fles is een berg gegraveerd, wat visueel de concept van grotopslag weergeeft. Dit is een opslagmethode die al lange tijd wordt gebruikt door de Chinese Miao-minderheid.

Wat de Treasured Brew of the Cave echt uniek maakt, is het gebruik van glas als verpakkingsmateriaal. Dit onderscheidt de baijiu van andere merken die meestal in keramiek worden verpakt. Het glasoppervlak heeft een glanzende en textuurrijke uitstraling, waardoor het een luxe uitstraling krijgt. Daarnaast is de fles transparant en schoon, met het nummer 6 ingebed in het ontwerp. Dit draagt bij aan de esthetische waarde en het visuele aantrekkingskracht van de verpakking.

De Treasured Brew of the Cave is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. Het team achter dit ontwerp, onder leiding van Tiger Pan, heeft samengewerkt met experts op het gebied van grafisch ontwerp, beeldbewerking en technische richting om een verpakking te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De afmetingen van de fles zijn 98 mm breed, 98 mm diep en 195 mm hoog. De bijbehorende wijnkist heeft een breedte van 135 mm, een diepte van 135 mm en een hoogte van 300 mm.

Het ontwerpproces van de Treasured Brew of the Cave duurde drie maanden en vond plaats in Shenzhen, met de productie in Xiangxi City, Hunan Province.

De upgrade van de zakfles van JiuGuiJiu is een belangrijke stap in het presenteren van het merkimago aan consumenten in een eigentijdse esthetiek. Het behoud van de belangrijkste kenmerken van de zakfles, gecombineerd met het moderne ontwerp van de Treasured Brew of the Cave, zorgt voor een unieke en aantrekkelijke verpakkingsoplossing.

De Treasured Brew of the Cave is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Packaging Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheid van het ontwerp.

Met de Treasured Brew of the Cave heeft Tiger Pan een nieuwe kijk gegeven op een klassiek ontwerp. Dit unieke Chinese Baijiu-verpakkingsontwerp combineert traditionele elementen met een eigentijdse esthetiek, waardoor het een opvallende keuze is voor liefhebbers van hoogwaardige dranken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIGER PAN
Afbeeldingscredits: Image #No 1: Photographer Juanjuan Wu Image #No 2: Photographer Juanjuan Wu Image #No 3: Photographer Juanjuan Wu Image #No 4: Photographer Juanjuan Wu Image #No 5: Photographer Juanjuan Wu
Projectteamleden: Creative Director: Tiger Pan Graphic Design: Qian Chi Image Editing: Juanjuan Wu Image Editing: Sijia Liu Technical Direction: Zhangkun Xie
Projectnaam: Jiugui Cave Storage
Projectklant: TIGER PAN


Jiugui Cave Storage IMG #2
Jiugui Cave Storage IMG #3
Jiugui Cave Storage IMG #4
Jiugui Cave Storage IMG #5
Jiugui Cave Storage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp