Tongue-Bongue: Een Unieke En Speelse Verpakking Voor Snoepjes

Een Ontwerp van Victoria Ax

Inleiding

De Tongue-Bongue is een opvallende en speelse verpakking voor snoepjes, ontworpen door Victoria Ax. Het idee achter dit ontwerp was om een verpakking te creëren die de eetervaring zelf weerspiegelt, met speciale aandacht voor het nemen en in de mond stoppen van voedsel. Het resultaat is een unieke verpakking in de vorm van een tong, die een surrealistische metafoor creëert van een "tong op (menselijke) tong".

De Tongue-Bongue is ontworpen om de aandacht te trekken en mensen aan te moedigen spontaan snoepjes te kopen. In tegenstelling tot de standaard vierkante of rechthoekige verpakkingen in de winkel, is dit ontwerp verrassend en onvoorspelbaar. Het nodigt uit om de verpakking in handen te nemen, te bestuderen en te kopen.

De verpakking is gemaakt van papier en heeft de afmetingen van 50 x 50 x 70 mm wanneer het is gemonteerd. Voor het bedrukken heeft de verpakking een formaat van 240 x 250 mm. Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van traditionele verpakkingsmethoden en materialen.

De interactie met de Tongue-Bongue is eenvoudig en leuk. De tong begint aan de achterkant van de verpakking, bedekt het openinggebied van de doos (wat extra bescherming biedt tegen openen) en "sluit" vervolgens door een gleuf in de mond. Hierdoor ontstaat een doos-mond waarin de snoepjes in de vorm van tongen liggen.

Het ontwerp van de Tongue-Bongue is ontstaan als onderdeel van een Duits verpakkingswedstrijdproject en is ontwikkeld tussen februari en april 2017 in Moskou. Het was een uitdaging om te bedenken hoe deze verpakking naar de winkels kon worden vervoerd, aangezien het bovenste gedeelte niet mag worden gekreukt. Uiteindelijk werd besloten dat de verpakking ideaal is als cadeau of voor de luxere markt, vooral omdat het met de hand wordt verkocht.

Het ontwerp van de Tongue-Bongue is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van de Tongue-Bongue combineert technische vaardigheden met een uniek en speels concept, waardoor het een onderscheidende en prijzenswaardige prestatie is.

De Tongue-Bongue is een opvallend en creatief ontwerp dat de aandacht trekt en mensen uitnodigt om snoepjes te kopen. Met zijn unieke vorm en speelse concept is deze verpakking een ware eyecatcher. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit kunnen samenkomen om een unieke en gedenkwaardige ervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Victoria Ax
Afbeeldingscredits: Victoria Ax
Projectteamleden: Victoria Ax
Projectnaam: Tongue-Bongue
Projectklant: Victoria Ax


Tongue-Bongue IMG #2
Tongue-Bongue IMG #3
Tongue-Bongue IMG #4
Tongue-Bongue IMG #5
Tongue-Bongue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp