Luxe Cognacervaring Herdefinieerd

Le Chateau XO: Een Nieuwe Dimensie van Luxe

Le Chateau XO, ontworpen door Tiago Russo en Katia Martins, is een toonbeeld van luxe en vakmanschap in de wereld van cognac. Dit ontwerp, dat zich onderscheidt door zijn scherpe lijnen en rijke materialen, belooft een ongeëvenaarde cognacervaring.

De lancering van Le Chateau XO door Le Portier Cognac markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk. Na het succes van de Shay VSOP cognac, richt deze tweede uitgave zich op een hoger segment van de markt met een ouder distillaat. Het ontwerp breekt met de organische vormen van zijn voorganger en kiest voor een gedurfde aanwezigheid met gestroomlijnde rondingen en een verzwaarde basis. De verpakking combineert crèmekleurig suède met fijne gouden details en een buitenkant van donker getint eikenhout, wat een luxueuze uitstraling geeft.

Le Chateau XO onderscheidt zich door zijn geometrische lijnen en afgeplat profiel, wat niet alleen een optimale grip biedt, maar ook het schenken vergemakkelijkt door de balans van de fles. De verpakking versterkt de zintuiglijke ervaring met een zachte suèdetextuur die de fles en het boekje omhult, gescheiden door een fijn gouden randje van de rijke houttinten die een eerbetoon zijn aan de cognacvaten.

De flessenhals van Le Chateau XO is voorzien van een gouden metalen profiel, gegraveerd en gekarteld voor extra textuur en grip. De donkere obsidiaan sluiting met metalen accenten versterkt het luxueuze gevoel van de fles, waarbij de koude, harde materialen contrasteren met de natuurlijke kleur van de cognac en de zachtheid van de binnenkant van de doos. Gedrukt, geëmbosseerd en met folie bewerkt suède zorgt voor een meeslepende, zeer zintuiglijke textuur van de doos, die eindigt in het diepe houtnerfpatroon aan de buitenkant.

De verpakking van Le Chateau XO opent met een zijdelingse sluiting, waardoor men de donkere satijnachtige houttinten en gouden details kan bewonderen. Binnenin contrasteren de donkere tinten met een licht crèmekleurig suède dat het hele interieur van de doos omhult. Aan de linkerkant is educatieve informatie in het stof geperst, met een boekje in dezelfde afwerking. Aan de rechterkant is een patroon met lage opaciteit aangebracht op de inleg, wat zorgt voor extra diepte en intensiteit in de reflecties over de glazen fles en metalen rand.

Als directe opvolger van de Shay VSOP kwam het ontwerpproces van Le Chateau XO vanzelf in de maanden na de marktintroductie van de VSOP-versie en het onmiddellijke nationale succes. De fles, volledig opnieuw uitgevonden, en de gouden details op zowel het vat als de verpakking, zoals de profielen die naar de sluiting leiden of de medaille op de achterkant, zijn in de loop van de tijd geperfectioneerd om de ultieme luxe afwerking te garanderen die uitmuntendheid, gedurfdheid en elegantie combineert in dit product.

Le Chateau XO is bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2024, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiago Russo
Afbeeldingscredits: Le Portier Cognac
Projectteamleden: Tiago Russo Katia Martins
Projectnaam: Le Chateau XO
Projectklant: Le Portier


Le Chateau XO IMG #2
Le Chateau XO IMG #3
Le Chateau XO IMG #4
Le Chateau XO IMG #5
Le Chateau XO IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp