Waggner Coffee: Een Uniek Koffiemerk met Opvallende Verpakking

Verpakking die de Aandacht Trekt en Emotionele Connectie Creëert

De verpakking van Waggner Coffee is een ware blikvanger op de schappen en weet consumenten te imponeren en een emotionele connectie met hen te creëren.

De meeste koffieverpakkingen zijn eenvoudig en tonen alleen de merknaam, waardoor hun ontwerpen repetitief worden op de winkelschappen. Consumenten hebben behoefte aan meer dan alleen een naam of merk. Het ontwerp van Waggner's verpakking trekt de aandacht van de kijker en is gemakkelijk te onderscheiden op het schap.

Het hoofdidee achter het ontwerp was gebaseerd op de functie van koffie. Waggner is een Duits merk. Koffieconsumenten zijn mensen die koffie gebruiken om aan hun lichaamsbehoefte aan cafeïne te voldoen. De meesten van hen blijven 's nachts wakker voor werk en slapen minder uren. Het merklogo toont een hert dat in zijn huis koffie drinkt met een licht erachter. Met behulp van dit idee en het tekenen van oude Duitse houten ramen, werd het ontwerp van Waggner's verpakking gevormd.

De verpakking van Waggner Coffee is gedrukt met de rotogravure-printtechniek op metalen koffiezakken. Met afmetingen van 100 mm breed, 70 mm diep en 280 mm hoog, voldoet de verpakking aan de technische specificaties.

Het ontwerp van Waggner Coffee onderscheidt zich op verschillende manieren van andere verpakkingen. Het trekt de aandacht van consumenten op de schappen en weet een emotionele connectie met hen te creëren. Het gebruik van oude Duitse ramen als ontwerpelementen roept een gevoel van nostalgie en huiselijkheid op, terwijl het merklogo met het hert de associatie met koffieconsumptie en nachtelijk gebruik versterkt.

De verpakking van Waggner Coffee is ontworpen door Wallrus Design Studio, onder leiding van creatief directeur Matin Mirzaei. Het project begon in januari 2021 in Iran en werd in april 2021 afgerond.

Om dit ontwerp te realiseren, heeft het ontwerpteam onderzoek gedaan naar de voorkeuren en inzichten van consumenten met betrekking tot koffieconsumptie. Ze hebben gekeken naar vertrouwde elementen voor het publiek en consumenten en hebben een vragenlijst voorgelegd om hun inzichten te verzamelen.

Het ontwerpteam van Waggner Coffee heeft ook verschillende uitdagingen overwonnen tijdens het creatieve proces. Ze hebben veel aandacht besteed aan de oorsprong van het merk en hebben vertrouwde vormen gebruikt om een emotionele band met het publiek tot stand te brengen.

De verpakking van Waggner Coffee is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp maakt gebruik van druktechnieken om de verpakking nog opvallender te maken. Het resultaat is een verpakking die goed opvalt op de schappen en de aandacht van het publiek trekt.

Waggner Coffee heeft met zijn unieke verpakkingsontwerp de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Waggner Coffee wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn opvallende en emotioneel aansprekende verpakking is Waggner Coffee een koffiemerk dat zich onderscheidt van de rest. Het ontwerp weet consumenten te imponeren en een sterke connectie met hen te creëren. Het is een ware eyecatcher op de schappen en laat zien dat verpakkingen meer kunnen zijn dan alleen functioneel.

Image Credits: Wallrus Design Studio

Intellectual Property Notice: Wallrus Design Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wallrus Design Studio
Afbeeldingscredits: Mockup: Wallrus Design Studio
Projectteamleden: Creative Director: Matin Mirzaei
Projectnaam: Waggner Coffee
Projectklant: Wallrus Design Studio


Waggner Coffee IMG #2
Waggner Coffee IMG #3
Waggner Coffee IMG #4
Waggner Coffee IMG #5
Waggner Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp