Innovatie in Koffiebranding: Espresso Linea Serie

Andromachi Kakava's Design Doorbreekt Stereotypen

De Espresso Linea serie van Andromachi Kakava, bekroond met de prestigieuze A' Design Award, markeert een nieuw tijdperk in koffiebranding met zijn unieke verpakkingsontwerp.

De wereld van koffie is getuige van een revolutionaire verandering dankzij de Espresso Linea serie, ontworpen door Andromachi Kakava. Deze serie, die zich richt op professioneel gebruik, is een initiatief van de Sottos familie uit Duitsland, die meer dan vijftig jaar ervaring heeft in de productie en verpakking van koffieproducten. De Espresso Linea Blue, Espresso Linea Rossa en Espresso Linea Aroma producten onderscheiden zich door hun opvallende verpakking en creatieve benadering van branding.

Inspiratie voor het logo en de verpakking werd gevonden in de essentie van koffie zelf: de rijke blend en het verleidelijke aroma. Het ontwerp, dat de lineaire bovenaanzicht van een espressokopje en de verspreiding van het aroma weergeeft, is herkenbaar en veelzijdig, waardoor het niet alleen de koffieserie, maar ook de bijbehorende promotieactiviteiten kenmerkt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de visuele transformatie van koffie. De verpakkingen, uitgevoerd in de kleuren rood, blauw, oranje en het dominante zwart, eisen aandacht op in de schappen en doorbreken het stereotype dat groothandelsproducten onzichtbaar moeten blijven voor de consument. Het symbool is het centrale patroon geworden en kenmerkt de verpakking.

De technische specificaties van het ontwerp zijn afgestemd op de eisen van de markt. De metallic pouch heeft een breedte van 155mm en een hoogte van 325mm, ideaal voor de presentatie en het behoud van de kwaliteit van de koffie. Het ontwerpteam, waaronder Costas Lakis en Andromachi Kakava, heeft een esthetiek gecreëerd die zowel publiek aanspreekt als voldoet aan de vraag naar merkherkenning in de horeca.

Het ontwerptraject begon in november 2019 in Athene en werd in december 2022 voltooid. Uitgebreid onderzoek naar koffieverpakkingen en de concurrentie leidde tot een kleurcoderingssysteem dat de Sottos familie een onderscheidende esthetiek op de verpakking gaf. De kleuren van de verpakking definiëren de koffiemelanges en stimuleren de consument om kleur te associëren met de bijbehorende smaak en aroma.

De grootste uitdaging was het vinden van een creatieve lijn die het product zou onderscheiden in de overvolle koffiemarkt. Het resultaat is een verpakking die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en herkenbaar, waardoor de Sottos familie een strategische positie inneemt in de koffiebranche.

De Espresso Linea serie heeft de Iron A' Design Award in de wacht gesleept in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs benadrukt het belang van het integreren van beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ANDROMACHI KAKAVA
Afbeeldingscredits: ANDROMACHI KAKAVA
Projectteamleden: Costas Lakis Andromachi Kakava
Projectnaam: Espresso
Projectklant: ABC Design Communication


Espresso IMG #2
Espresso IMG #3
Espresso IMG #4
Espresso IMG #5
Espresso IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp