Jiang Hu: Een Uniek Ontwerp voor een Traditioneel Chinees Alcoholische Drank Verpakking

Een Nieuwe Benadering van Traditionele Huang Jiu

Huang jiu is een traditionele Chinese specialiteit die ongeveer 7 duizend jaar geleden in China werd uitgevonden. Vandaag de dag blijven huang jiu producten dezelfde verpakkingsontwerpen behouden en benadrukken ze nooit de kenmerken van traditionele Chinese huang jiu. Het ontwerp van Jiang Hu doorbreekt het conventionele denkpatroon en toont een nieuw beeld van traditionele Chinese Huang jiu. Het neemt de "token" als ontwerpinspiratie en beeldt de ups en downs van het leven van een zwaardvechter in het oude China uit.

Het ontwerp van Jiang Hu is uniek en onderscheidend van andere verpakkingen. Het is zowel verfijnd als praktisch en voldoet aan de behoeften van verschillende consumenten. De flessendop is zwaar genoeg om als paperweight te gebruiken en kan ook als glas worden gebruikt als je hem omdraait. Bovendien is het een nieuw product met een kleine inhoud dat past bij de algemene behoefte aan sterke drank.

Het ontwerp van Jiang Hu maakt gebruik van schuim als materiaal voor de buitenverpakking in plaats van papier. Hierdoor kan het zowel dienen als de buitenverpakking van het product als schokbestendige verpakking bij verzending per koerier.

De afmetingen van het ontwerp zijn 180mm x 90mm x 50mm.

De naam van het product is "Jiang Hu". Het woord "Jiang Hu" verwijst naar de wereld van elites en vertegenwoordigt een wereld vol helden, een rechtvaardige samenleving waarin vaardigheden worden overgedragen en een strikte erecode wordt gehandhaafd. De "token" is een metalen plaat die kracht en moed symboliseert en vroeger werd gebruikt om militaire operaties in het oude China te autoriseren. Daarom wordt de "token" gebruikt als symbool om de "kracht" van de "jianghu" uit te drukken en het beginproces van volwassenheid van een Chinese zwaardvechter te verbeelden.

Het ontwerpen van Jiang Hu bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het product is milieuvriendelijk doordat er direct schuim als materiaal voor de buitenverpakking wordt gebruikt in plaats van papier. Hierdoor kan het zowel dienen als de buitenverpakking van het product als schokbestendige verpakking bij verzending per koerier.

Chinese taoïsme heeft het concept: "waar mensen zijn, is Jianghu". In China wordt het woord "Jianghu" altijd geassocieerd met het beeld van een traditionele Chinese zwaardvechter. Daarom hebben de ontwerpers gekozen voor een bionisch ontwerp en hebben ze de "token" als symbool genomen om het werk ridderlijk en jeugdig te laten lijken. De illustratie op het tape rond de fles gaat over een zwaardvechter die groeit van een beginner tot een volwassen zwaardvechter. De flessendop is ontworpen als een tijgerkop om de ridderlijke geest te versterken.

Het ontwerp van Jiang Hu heeft erkenning gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Packaging Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan voldoening en positieve gevoelens en draagt zo bij aan een betere wereld.

Het ontwerp van Jiang Hu is een opvallend voorbeeld van hoe traditionele Chinese huang jiu een nieuw leven kan worden ingeblazen door middel van innovatief ontwerp en aandacht voor detail. Het combineert functionaliteit met esthetiek en biedt consumenten een unieke ervaring. Met zijn unieke kenmerken en culturele waarde is Jiang Hu een waardevolle toevoeging aan de wereld van alcoholische drankverpakkingen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Wei for Reform
Afbeeldingscredits: Li Wei for Reform
Projectteamleden: Mr. Li Wei
Projectnaam: Jiang Hu
Projectklant: Li Wei for Reform


Jiang Hu IMG #2
Jiang Hu IMG #3
Jiang Hu IMG #4
Jiang Hu IMG #5
Jiang Hu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp