Shay Vsop: Een Luxe Cognac met een Eigentijds Ontwerp

Een Samensmelting van Erfgoed en Hedendaags Design

Shay Vsop is het eerste product van het nieuwe cognacmerk Le Portier. Het combineert het klassieke erfgoed van cognac met een eigentijdse benadering, resulterend in een prachtige op maat gemaakte fles met zwarte obsidiaan en een luxueuze zwarte getinte doos. De fles straalt exclusiviteit en luxe uit, waarbij minimalistische details de vorm van het glas benadrukken en de rijke tinten van de cognac laten stralen.

Gebaseerd op de iconische belvormige cognacflessen heeft de Shay Vsop-fles een grote bolvormige basis met een trapsgewijze ijslaag die de fles en de vloeistof naar een hoger niveau tilt, resulterend in een lange, smalle hals die de controle over de cognacstroom maximaliseert. De doos daarentegen heeft een geometrische benadering, in tegenstelling tot de organische vorm van de fles. De zwarte houten doos volgt dezelfde minimalistische benadering als de fles en heeft kleine zilveren accenten bovenop het zwart gebeitste hout.

Shay Vsop draait om de contrasten die de kleuren en aanwezigheid van de cognac versterken. De organische fles heeft subtiele zilveren metallic details die contrasteren met de donkere obsidiaan, net zoals het zwarte exterieur van de doos wordt omgekeerd door een zwevend off-white suède interieur. Dit omhult de fles en creëert een lichte achtergrond waarop de kleuren als licht naar voren komen wanneer de doos wordt geopend.

De bovenkant van de fles is afgewerkt met een geribbelde hals en zwarte reliëfprint, met een zilveren accent net onder de zwarte obsidiaansluiting, en een op maat gemaakte illustratie bovenaan. Binnenin is een lichtgrijze suède bekleding te vinden, die de diepe schuimrubberen inzetstukken herbergt waarin de fles wordt bewaard. Dezelfde bekleding is ook te vinden aan de binnenkant van de deur, waar visuele elementen in een donkere tint zijn afgedrukt, wat contrasteert met de lichte stof die een neutrale luxe uitstraling geeft aan de donkere doos.

Om de doos te openen, wordt de zilveren zijclips losgemaakt, terwijl men geniet van de donkere houttinten en zilveren details. Binnenin wordt de donkere toon gecontrasteerd door een helder, off-white stoffen bekleding die het hele interieur van de Shay Vsop-doos omhult. Aan de linkerkant is educatieve informatie op de stof gedrukt, en aan de rechterkant bevindt zich een vacuümgevormde inleg waarin de fles wordt bewaard. Deze inleg benadrukt zachtjes de contouren van de fles en onthult de lage bolvormige fles en de helderheid van de cognactinten aan de binnenkant.

Shay Vsop is een samenwerking tussen de Craft Distilling Group en voormalig NFL-superster Shannon Sharpe. Het doel was om de Amerikaanse markt te veroveren en snel een van de meest exclusieve en gewilde cognacs in de VS te worden. Dankzij de promotie, in combinatie met Shannon Sharpe en de geschiedenis van Mary Porter, heeft dit product een opmerkelijke relevantie gekregen en is het gestaag uitgebreid en verkrijgbaar geworden in maar liefst 47 verschillende staten in het afgelopen jaar.

Shay Vsop is het resultaat van differentiatie, perfectionisme en erfgoed. In de vroege ontwikkelingsfases lag de focus volledig op de geschiedenis van Shannon Sharpe en Mary Porter, waarbij deze belangrijke historische connotatie werd omgezet naar een product dat een opvallende aanwezigheid op de Amerikaanse markt kon worden. Kleuren, materialen en het concept van een cognacfles moesten opnieuw worden bedacht om een echt disruptief product te ontwikkelen.

In een markt die dichtbevolkt is met verschillende cognacproducten, was de grootste uitdaging bij het ontwerpen en ontwikkelen van Shay Vsop om een product te creëren dat, als vertegenwoordiger van een nieuw merk en de inaugurale release, de markt kon betreden met een kwaliteitsproduct en een onderscheidend ontwerp dat het concept van cognac benadrukt en evolueert. Met zijn imposante vormen en donkere kleuren, in combinatie met delicate lichte details, is Shay Vsop een product dat vol contrast zit en alle aandacht vestigt op de lange fles, bekroond met een zwarte obsidiaansluiting en zilveren details. Op de sluiting is een verzamelobject geplaatst: bij elke batch wordt een andere letter van het woord Le Portier in folie aangebracht, waardoor verzamelaars alle verschillende batches kunnen bemachtigen.

Shay Vsop heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in creativiteit en professionaliteit, en die uitmuntendheid en innovatie illustreren. Het ontwerp van Shay Vsop wordt bewonderd vanwege de sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Le Portier


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiago Russo
Afbeeldingscredits: Le Portier
Projectteamleden: Tiago Russo Katia Martins
Projectnaam: Shay Vsop
Projectklant: Tiago Russo


Shay Vsop IMG #2
Shay Vsop IMG #3
Shay Vsop IMG #4
Shay Vsop IMG #5
Shay Vsop IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp