De Bamboo Slips: Een Innovatieve Benadering van Liquor Packaging

Qianying Niu's bekroonde ontwerp combineert cultuur, duurzaamheid en Zen

In een wereld waar duurzaamheid en culturele relevantie steeds belangrijker worden, heeft ontwerper Qianying Niu een innovatieve benadering van drankverpakkingen geïntroduceerd met de Bamboo Slips. Dit ontwerp, dat een zilveren A' Packaging Design Award heeft gewonnen, combineert de rijke geschiedenis van de Chinese cultuur met een duurzame en esthetisch aantrekkelijke verpakking.

De Bamboo Slips is het eerste Chinese likeurmerk dat een ontwerp zonder etiket gebruikt. Het ontwerp is geïnspireerd op Zen en gebruikt zwart als de hoofdkleur van het product om zuiverheid en diepgang te benadrukken. Het pakket is gemaakt van bamboe, en het openen van de likeurverpakking is als het openen van een bamboe slip in het oude China. Binnenin het pakket is een Chinees gedicht, The Decree of Wine, dat op bamboe slips is gegraveerd.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de combinatie van duurzaamheid en cultuur. Alle materialen van het ontwerp zijn duurzaam en herbruikbaar, wat het recycling dilemma dat vaak voorkomt in de drankindustrie oplost. Het ontwerp combineert bamboe slips, kalligrafie en een zorgvuldig georkestreerde flesvorm om zowel de lees- als drinkcultuur die centraal staat bij Aziatische mensen terug te brengen.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van bamboe slips die om een ​​delicaat gemaakte Chinese likeurfles zijn gewikkeld. Dit is ook de eerste Chinese likeur die een ontwerp zonder etiket gebruikt. De technische specificaties van het ontwerp zijn 150mm*120mm*300mm.

Het project begon in augustus 2022 in Parijs en eindigde in november 2022 in Shanghai. Het ontwerp is gebaseerd op twee motieven: de bamboe slips werden gebruikt door voorouders om de Chinese muzikale en rituele cultuur te documenteren en te verspreiden in een tijdperk waarin er geen papier was. Ten tweede, afkomstig uit een klein stadje Cang-Shan, vereist de likeur jaren om te distilleren, wat de oude filosofie weerspiegelt dat beloningen komen met geduld.

De uitdaging in dit ontwerp was het gebruik van bamboe slips die om een ​​delicaat gemaakte Chinese likeurfles zijn gewikkeld om cultuur, zen en duurzaamheid samen te brengen. Dit is de eerste Chinese likeur die een ontwerp zonder etiket gebruikt. Alle materialen van het ontwerp zijn duurzaam en herbruikbaar, wat het recycling dilemma dat vaak voorkomt in de drankindustrie oplost.

De Bamboo Slips is een voorbeeld van hoe ontwerpers de uitdagingen van duurzaamheid en culturele relevantie kunnen aangaan en oplossen. Het is een bewijs van de creativiteit en innovatie die mogelijk is in de wereld van drankverpakkingen en een inspiratie voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qianying Niu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Qianying Niu, Bamboo Slips Liquor, 2022. Image #2: Photographer Qianying Niu, Bamboo Slips Liquor, 2022. Image #3: Photographer Qianying Niu, Bamboo Slips Liquor, 2022. Image #4: Photographer Qianying Niu, Bamboo Slips Liquor, 2022. Image #5: Photographer Qianying Niu, Bamboo Slips Liquor, 2022.
Projectteamleden: Qianying Niu
Projectnaam: Bamboo Slips
Projectklant: Qianying Niu


Bamboo Slips IMG #2
Bamboo Slips IMG #3
Bamboo Slips IMG #4
Bamboo Slips IMG #5
Bamboo Slips IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp