Chu Cellar: Een Uniek Ontwerp dat de Cultuur van Chu tot Leven Brengt

Een Unieke Fles die de Historische Achtergrond van de Geboorteplaats van Chu-cultuur Weerspiegelt

Geïnspireerd door de Yellow Crane Tower-wijn, die wordt geproduceerd in de geboorteplaats van de Chu-cultuur in China, heeft ontwerper Yong Wu een uniek ontwerp gecreëerd dat de lokale geschiedenis en cultuur weerspiegelt. De fles is ontworpen in de vorm van klokken, een cultureel erfgoed van de staat Chu, en dit is de meest directe manifestatie van de Chu-cultuur.

Yellow Crane Tower is een soort sterke drank die wordt geproduceerd in Hubei, China. Het oorspronkelijke doel van het ontwerp is om de historische cultuur van de plaats van herkomst te weerspiegelen, zodat consumenten de diepgaande historische achtergrond van het product kunnen voelen terwijl ze van de drank genieten. Na het drinken van de drank kan de verpakking worden omgevormd tot een kunstwerk, waarbij de basis van de doos kan worden gecombineerd met de fles als decoratie.

De fles is gemaakt van keramiek en het reliëf op het lichaam van de fles wordt gegoten in een open mal. De doos is gemaakt van hout. Met afmetingen van 170 (L) x 130 (D) x 320 (H) is het ontwerp zorgvuldig vervaardigd om zowel esthetisch als functioneel te zijn.

Dit ontwerp stelt drinkers in staat om de culturele aantrekkingskracht van het product beter te ervaren. Het heeft verzamelwaarde en kan dienen als een decoratief stuk in huis. Het project begon in april 2019 in Shenzhen en de monsterproductie werd voltooid in juni 2019. Het ontwerp werd in februari 2020 in China op de markt gebracht.

Om dit ontwerp te realiseren, heeft het ontwerpteam uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorsprong van het merk en de lokale cultuur. Ze hebben de plaats van herkomst bezocht, historische documenten bestudeerd en een diepgaand begrip gekregen van de lokale culturele geschiedenis en drinkgewoonten. Dit heeft geleid tot een beter plan om de Chu-cultuur te presenteren.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van dit product was om ervoor te zorgen dat de verpakking niet zomaar werd weggegooid, maar opnieuw kon worden gebruikt. Daarom is de basis van de doos ontworpen als een tentoonstellingsstandaard, waardoor de fles meer als een ornament wordt gepresenteerd.

Dit ontwerp toont op een intuïtieve manier de Chinese Chu-cultuur en belichaamt de aantrekkingskracht van het merk. De luxueuze flesvorm in combinatie met de unieke doos laat mensen genieten van de culturele sfeer van Chu duizenden jaren geleden. De inkepingen op de fles verminderen het risico op uitglijden en verbeteren de gebruikerservaring.

Het ontwerp van Chu Cellar is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp is geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yong Wu
Afbeeldingscredits: Yong Wu
Projectteamleden: The designer:fuyu yang The designer:yong wu
Projectnaam: Yellow Crane Tower
Projectklant: Yong Wu


Yellow Crane Tower IMG #2
Yellow Crane Tower IMG #3
Yellow Crane Tower IMG #4
Yellow Crane Tower IMG #5
Yellow Crane Tower IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp