Sean Coffee Verpakt Kunst en Smaak

Exclusieve Geschenkdoos van Xue-Wei Chen

Ontdek de kunst van koffie met de geschenkdoos van Sean Coffee, ontworpen door Xue-Wei Chen.

Sean Coffee, een Taiwanese koffiemerk dat bekend staat om zijn voortreffelijke koffie, heeft onlangs een nieuwe geschenkdoos gelanceerd die de zintuigen prikkelt. De verpakking, een creatie van ontwerper Xue-Wei Chen, is niet alleen een lust voor het oog maar ook een ode aan de koffiebeleving. De doos is geïnspireerd op het beeld van koffie-expert Sean die bonen roostert in een bos, waardoor de consument wordt meegenomen naar de essentie van de koffie van het merk.

De verpakking straalt warmte uit met zijn "fluorescerend oranje" kleur die de aromatische koffiebessen complimenteert. Met behulp van 7-kleuren Pantone speciale inkten en gelaagd drukwerk worden de diverse en rijke smaken van Sean Coffee vastgelegd. Het unieke van deze verpakking zit in de kleine details: de combinatie van foliedruk en reliëfdruk verhoogt de luxe ervaring van de koffie.

De geschenkdoos bestaat uit een zwarte buitenkist met een binnenbekleding en geïllustreerde kaarten. Xue-Wei Chen stelt voor om de binnenkaarten te vervangen op basis van verschillende thema's, wat niet alleen de drukkosten verlaagt, maar ook de ecologische voetafdruk van het merk. Deze flexibiliteit en consistentie in ontwerp benadrukken de toewijding van Sean Coffee aan zowel kwaliteit als duurzaamheid.

De technische specificaties van de verpakking, met afmetingen van L33xM26.2xH7.2cm, zijn zorgvuldig overwogen om de koffie op de best mogelijke manier te presenteren. Het project, gestart in september 2022 in Taiwan, is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan.

De inspanningen van Xue-Wei Chen zijn niet onopgemerkt gebleven; de geschenkdoos van Sean Coffee werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en een opmerkelijk niveau van innovatie. Het is een erkenning voor ontwerpen die niet alleen technisch sterk zijn, maar ook artistieke vaardigheid en een positieve beleving uitstralen.

Met de slogan "Het Ontketenen van de Veelzijdige Verbeelding van Smaak" nodigt Sean Coffee liefhebbers uit om de reis van koffieboon tot kopje te ervaren. De geschenkdoos van Xue-Wei Chen is meer dan een verpakking; het is een verhaal dat de passie voor koffie en de kunst van het roosteren viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xue Wei Chen
Afbeeldingscredits: Xue Wei Chen
Projectteamleden: Xue Wei Chen
Projectnaam: Sean Coffee
Projectklant: Sean Coffee


Sean Coffee IMG #2
Sean Coffee IMG #3
Sean Coffee IMG #4
Sean Coffee IMG #5
Sean Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp