Reshock Coffee: Een Unieke Beleving van de Zonsopgang op Ali Mountain

Een Verfijnde Verpakking die de Schoonheid van Taiwan's Koffie Benadrukt

Reshock Coffee, een Taiwanese koffiemerk uit Chiayi County, heeft een unieke verpakking ontworpen die de essentie van de zonsopgang op Ali Mountain weerspiegelt. Met een combinatie van natuurlijke en culturele elementen, biedt deze verpakking een bijzondere ervaring voor koffieliefhebbers.

De oprichter van Reshock Coffee selecteert zorgvuldig hoogwaardige koffiebonen die groeien op Ali Mountain en wil deze goede Taiwanese koffiebonen aan klanten introduceren. Om deze zorgvuldig geselecteerde koffiebonen te presenteren, is het concept van de cadeauverpakking ontstaan, geïnspireerd door de iconische zonsopgang op Ali Mountain. De verpakking combineert verschillende natuur- en cultuurelementen, waardoor klanten een beleving ervaren die doet denken aan een schat uit de bergen.

De verpakking is gemaakt van papier en heeft de vorm van een lade. Door de binnenste doos naar buiten te trekken, kunnen klanten een zonsopgangsbeweging ervaren. De afmetingen van de verpakking zijn 420 mm x 200 mm x 40 mm, waardoor er voldoende ruimte is voor de koffie en de unieke beleving.

De cadeauverpakking van Reshock Coffee is ontworpen met de iconische zonsopgang op Ali Mountain als eerste indruk. Wanneer klanten de verpakking vasthouden, kijken ze uit naar de inhoud. Het uitpakken van het cadeau is een reis waarbij ze de schoonheid van de zonsopgang ervaren, als een ceremonie om de schat uit de berg te openen.

In de cadeauverpakking zijn de kleine verpakkingen koffie bedrukt met lokale natuur- en cultuurelementen. Het silhouetachtige ontwerp toont wezens die naar de bewonderende zon kijken die opkomt vanuit de berg Ali, die deze schatten voedt. Wanneer je de koffie van hoge kwaliteit proeft, komen deze indrukwekkende ervaringen tegelijkertijd naar voren.

Het project begon in juli 2021 en werd in januari 2022 voltooid in Taipei, Taiwan. Het product is sinds januari 2022 te koop. Voordat het project begon, verzamelden we alle natuurlijke omgevingsmaterialen van Ali Mountain, waaronder planten, dieren, insecten en natuurlijke bewegingen. Deze materialen inspireerden ons om deze unieke verpakking te ontwerpen, waarbij we de lokale elementen overbrachten naar een tastbare verpakkingsstructuur. Door de verpakking te openen, kunnen klanten de schoonheid van Ali Mountain ervaren.

Het overbrengen van de iconische zonsopgangsbeweging naar een tastbaar verpakkingsontwerp was de uitdaging van dit project. Door te bestuderen hoe klanten de doos zouden openen, pasten we dit concept toe op het verpakkingsontwerp en lieten we hen deze prachtige en magische momenten ervaren.

Reshock Coffee is niet alleen een koffiemerk, maar ook een eerbetoon aan de schoonheid van Taiwan. De verpakking en het logo weerspiegelen de sfeer van deze prachtige vibes. Met de cadeauverpakking kunnen klanten niet alleen genieten van koffie van hoge kwaliteit, maar ook de indrukwekkende zonsopgang van de berg ervaren.

Deze unieke verpakking van Reshock Coffee heeft de Bronze A' Packaging Design Award gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een uitstekende manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Reshock Coffee en Union Atelier behouden de auteursrechten van dit ontwerp, terwijl het handelsmerk in handen is van Reshock Coffee. Met deze unieke verpakking biedt Reshock Coffee een bijzondere beleving van de zonsopgang op Ali Mountain en brengt het de schoonheid van Taiwan's koffie naar de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Weiche Wu
Afbeeldingscredits: Photographer: Weiche Wu
Projectteamleden: Union Atelier Brand Design Director: Weiche Wu Senior Visual Designer: Jiasin Jhang
Projectnaam: Reshock Coffee
Projectklant: Weiche Wu


Reshock Coffee IMG #2
Reshock Coffee IMG #3
Reshock Coffee IMG #4
Reshock Coffee IMG #5
Reshock Coffee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp