Harmonie in Verpakking: Neev's Muzikale IJsbeker

Een Symfonie van Smaak en Stijl door Mohsen Koofiani

De wereld van culinaire genoegens kruist paden met melodieuze inspiratie in de nieuwste creatie van ontwerper Mohsen Koofiani. Neev's ijsverpakking belichaamt een unieke samensmelting van muziek en smaak, een ontwerp dat de zintuigen prikkelt.

De verpakking van ijs is zelden een onderwerp van diepgaande artistieke overweging, maar Mohsen Koofiani heeft deze norm uitgedaagd met zijn ontwerp 'Neev'. Geïnspireerd door de dynamiek van muziek, vertaalt Koofiani de ervaring van het luisteren naar een harmonieus lied naar de visuele en smaakvolle beleving van ijs. Elk element van de verpakking is zorgvuldig afgestemd op de illustratie, waarbij de namen van de producten zoals 'solo' en 'duette' een directe link leggen met de muzikale thematiek.

De verpakking springt in het oog door het gebruik van levendige illustraties, uitgevoerd met speciale technieken en een palet van diverse kleuren. Deze elementen trekken de aandacht en wekken nieuwsgierigheid op bij de consument. Koofiani's ontwerp gaat verder dan alleen visuele aantrekkingskracht; het benadrukt de connectie tussen muziek en de muzikant, waarbij de focus ligt op de emotionele band die mensen met muziek kunnen hebben.

De technische realisatie van de verpakking is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De IML-druktechniek (In-Mould Labelling) zorgt voor een naadloze integratie van de illustraties met de verpakking, terwijl de verpakking ook nog eens magnetron- en vriezerbestendig is. De praktische specificaties, zoals de capaciteit van 170 ml en een diepte van 62mm, maken de verpakking zowel functioneel als stijlvol.

De interactie tussen de verpakking en de consument is een essentieel onderdeel van het ontwerp. Koofiani stelt dat de opwinding van het luisteren naar muziek vergelijkbaar is met de sensatie van het eten van ijs. Deze synergie tussen twee verschillende zintuiglijke ervaringen creëert een balans die bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand. Tijdens het ontwerpproces luisterde de ontwerper naar muziek in dezelfde stijl als de illustratie, om zo een coherente ervaring te waarborgen.

Het project, dat startte in oktober 2022 en voltooid werd in april 2023 in Shiraz, Iran, was niet alleen een oefening in creativiteit maar ook in technische innovatie. Het overbruggen van de kloof tussen de verleidelijke werelden van eetbare producten en muziek, en het bereiken van een spirituele interactie met ijs, was een uitdaging die Koofiani met succes heeft overwonnen.

De verpakking van Neev, die namen draagt geïnspireerd door muzikale technieken, is een voorbeeld van hoe design de alledaagse ervaring van het consumeren van ijs kan transformeren. Het is een uitnodiging om niet alleen te genieten van de smaak, maar ook om jezelf onder te dompelen in een thematische ervaring die de zintuigen verrijkt. Het is een ontwerp dat niet alleen de maag, maar ook de ziel voedt.

Deze innovatieve benadering van ijsverpakking heeft Mohsen Koofiani de Iron A' Packaging Design Award in 2024 opgeleverd. Deze prestigieuze onderscheiding erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De award is een bevestiging van Koofiani's vermogen om een product te creëren dat voldoening geeft en positieve gevoelens oproept, bijdragend aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohsen Koofiani
Afbeeldingscredits: Illustrator / Creator: Mohsen Koofiani
Projectteamleden: Mohsen Koofiani
Projectnaam: Neev
Projectklant: Neev


Neev IMG #2
Neev IMG #3
Neev IMG #4
Neev IMG #5
Neev IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp